Po Klaipėdos miestą – beprotišku greičiu | Diena.lt

PO KLAIPĖDOS MIESTĄ – BEPROTIŠKU GREIČIU

Išmanieji matuokliai parodė tam tikras tendencijas – per savaitę į uostamiestį įvažiuoja 150 tūkst. automobilių. Nors bendras leistino greičio viršijimų skaičius mažėja, tačiau matuoklių duomenys byloja, jog miesto gatvėmis kai kas ir toliau laksto pusantro šimto kilometrų per valandą greičiu.

Į miestą – tūkstančiai mašinų

Liepų gatvėje ties susikirtimu su Jaunystės gatve stovintis išmanusis greičio matuoklis nuo lapkričio 26-osios iki gruodžio 2-osios užfiksavo 232 pažeidimus.

Dažniausiai leistinas 50 km/val. greitis yra viršijamas dvidešimčia kilometrų – automobiliai čia dažnai skrieja 72–75 km/val. greičiu.

"Tačiau yra tokių, kurie sugebėjo pro šį matuoklį praskrieti 150, 122 ar 107 km/val. greičiu", – pastebėjo Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Naujieji matuokliai turi galimybę skaičiuoti automobilių srautus, tad matuoklių surinkti duomenys itin nustebino savivaldybės darbuotojus.

"Per savaitę Liepų gatve į uostamiestį įvažiuoja ir išvažiuoja 151 649 automobiliai. Man taip pat šis skaičius pasirodė neįtikėtinas. Tačiau esant štai tokiam mašinų srautui, tėra užfiksuoti 232 pažeidimai", – stebėjosi M.Poimanskis.

Per dieną į Klaipėdą vien šia gatve įvažiuoja apie 11 tūkst. automobilių. Išeitų, jog tiek žmonių gyvena užmiestyje ir tiek šia gatve važiuoja į Klaipėdą dirbti.

Šiaurės prospekte – 18 pažeidėjų

Mokyklos gatvėje per savaitę pro išmanųjį matuoklį pravažiuoja 121 977 automobiliai.

"Per savaitę ant viaduko užfiksuoti 196 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Dažniausiai automobiliai lekia 74–76 km/val. greičiu. Didžiausias greitis čia fiksuotas – 118 km/val.", – tikino M.Poimanskis.

Eismo saugumo specialistai įsitikino, jog išmanieji greičio matuokliai yra puiki prevencijos priemonė.

Šiaurės prospekte, kur buvo pastatytas pirmasis išmanusis matuoklis, užfiksuota tik 18 KET pažeidimų.

"O prieš tai juos skaičiavome tūkstančiais. Bet kai kas vis tiek laksto – fiksuoti 119, 112, 106 ir mažiau kilometrų per valandą greičiai. Gal ne vietiniai įkliuvo? Iš viso šia gatve per savaitę važiavo 97 751 automobilis", – patikino M.Poimanskis.

Per miestą – lenktyniaujant

Greičio mėgėjus tramdo ir kiti uostamiestyje esantys matuokliai. Jie fiksavo taip pat didelius greičio viršijimus.

Automobilis praskriejo 158 km/val. greičiu. Tai yra šio sezono rekordas.

"Rekordinio greičio savininkas užfiksuotas Taikos prospekte. Automobilis praskriejo 158 km/val. greičiu. Tai yra šio sezono rekordas, fiksuotas liepos 9-ąją. Tačiau toje pačioje vietoje lapkričio 25-ąją vienas automobilis rytinio piko metu lėkė 138 km/val. greičiu. 8 val. 32 min. šis spaudė  tokiu greičiu, kai mieste dar buvo pilna automobilių", – stebėjosi M.Poimanskis.

Matuoklių duomenys rodo, jog naktimis, apie 3 ar 3 val. 30 min. Taikos prospektu kai kas įsigudrina lakstyti nevaržomai.

"Važiuojama taip pat 138, 147 ar 142 kilometrų per valandą greičiu. Va, taip mes ir skraidome", – konstatavo M.Poimanskis.

Šią savaitę Mokyklos gatvėje fiksuotas 143 km/val. greitis, Liepų gatvėje – 150 km/val. greitis. Pusantro šimto kilometrų greičiu lėkta 19 val. 52 min.

Priestočio gatvėje lapkričio 27 d. vienas automobilis pro geležinkelio stotį pralėkė 135 km/val. greičiu.

Tiesa važiuota apie 4 val. ryte. Radaras užfiksavo du tuo pačiu metu skriejusius automobilius, todėl tikėtina, jog vairuotojai lenktyniavo tarpusavyje.

Kita mašina važiavo 129 km/val. greičiu, tačiau pro matuoklį lėkta tą pačią sekundę.

"Vieno greitis mažesnis, vadinasi, tas, kurio didesnis, pirmavo", – juokėsi M.Poimanskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

pilotas

Kaip skraidau per miestą 40 taip ir skraidysi

Blin

O tai nė vienos avarijos lakstant tokiais greičiais, išvada reikia didinti leistiną greitį

Michleonas

Atsiranda tokiu, kurie sugeba ir po traukiniu pervazoj palist, tai kas jiems tera ta dviratininka H. Manto gatvej pervaziuot, tai gal todel saligatviu ir vaziuoja?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS