Policija tikrino ne tik vairuotojus | Diena.lt

POLICIJA TIKRINO NE TIK VAIRUOTOJUS

Pirmadienį iš ryto prie visų išvažų iš Palangos policijos pareigūnai tikrino kiekvieną automobilį. Tokiu reidu siekta patikrinti ne tik vairuotojus. Klaipėdos apskrities policijos vadovai siekė įsitikinti, ar netikėtai gavę žinią apie policijos renginį pareigūnai sugebės laiku atsirasti nurodytoje vietoje.

Palangos policijos viršininko pavaduotojas Gintautas Pocevičius sakė, kad policijos patikrinime dalyvavo visi iki vieno kurorto policijos pareigūnai.

24-iems pareigūnams paskambinta anksti ryte, liepta susirinkti 6 val. Taip pasitikrinta, ar gavę įsakymą pareigūnai sugeba greitai atvykti į nurodytą vietą atlikti pareigos.

Šį kartą nebuvo nė vieno nespėjusio ar neatvykusio dėl kokių nors priežasčių. Iš anksto apie tokį renginį palangiškiams policininkams nebuvo pranešta.

Šiemet toks patikrinimas surengtas antrą kartą.

Policijos renginio metu buvo blokuojamos visos keturios išvažos iš miesto. Stengtasi be reikalo vairuotojų negaišinti, į alkoholio matuoklį prašyta pūsti tik abejonių sukėlusius vairuotojus.

Dvi valandas visus automobilius ir jų vairuotojus tikrinę pareigūnai kreipė dėmesį ne tik į vairuotojų blaivumą.

Viena pagrindinių jiems iškeltų užduočių – patikrinti tranzitu iš bei į Kaliningrado sritį važiuojančių automobilių vairuotojų vizas, asmens tapatybės bei krovinių dokumentus.

Saugaus eismo užtikrinimo, fizinių prekių apyvartos ir Kaliningrado tranzito kontrolė – taip oficialiai buvo suformuluota reido užduotis.

G.Pocevičius tikino, kad šis renginys nėra susijęs su kokiomis nors artėjančiomis karinėmis pratybomis ne Lietuvoje.

Reidas vyko nuo 6.30 iki 8.30 val., jo metu patikrintos 493 transporto priemonės. Šiurkščiai reikalavimus pažeidė tik vienas vairuotojas, jis nebuvo apsidraudęs privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Už menkus nusižengimus šįkart vairuotojai buvo tik įspėjami.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS