Salotų krovinyje Klaipėdoje sulaikyta 745 tūkst. eurų vertės nelegalių rūkalų siunta | Diena.lt

SALOTŲ KROVINYJE KLAIPĖDOJE SULAIKYTA 745 TŪKST. EURŲ VERTĖS NELEGALIŲ RŪKALŲ SIUNTA

  • 1

Kelte buvusiame vilkike muitininkai rado apie 180 tūkst. banderolėmis nepažymėtų pakelių cigarečių, kurios maskuotos salotų, svogūnų ir žvakių kroviniu.

Kaip pirmadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT), kontrabandinių rūkalų krovinys rastas vasario 3 dieną, muitininkams Centriniame Klaipėdos terminale patikrinus į Švediją, maršrutu Klaipėda–Karlshamnas, turėjusį išplaukti keltą ir jame buvusius vilkikus.

Patikrinimo metu muitinės pareigūnams įtarimų sukėlė vienas iš Latvijos atvažiavęs krovininis vilkikas „Volvo“.

Automobilį vairavęs Latvijos pilietis deklaravo gabenantis jungtinį krovinį: į Švediją – 2,8 tonas salotų ir 645 kilogramus marinuotų svogūnų, o į Daniją – 10 tonų dekoratyvinių žvakių.

Patikrinus vilkiką rentgeno kontrolės sistema pastebėta, jog puspriekabės viduje gali būti nedeklaruotų prekių, o po detalesnės apžiūros puspriekabės gale rasta daugybė dėžių su cigaretėmis, užmaskuotų sukrautomis salotomis ir svogūnais.

MKT žiniomis, iš viso rasta 180 tūkst. pakelių cigarečių „Prince“ be banderolių. Įtariama, kad jos galėjo būti padirbtos viename iš Latvijoje veikiančių šešėlinių tabako fabrikų.

 

 

Manoma, kad šie rūkalai turėjo būti gabenami į Ispaniją ir Graikiją. Turimais duomenimis, rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 745 tūkst. eurų.

MKT Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Vilkiką vairavęs Latvijos pilietis buvo sulaikytas ir apklaustas, vėliau jam skirta kardomoji priemonė – 10 tūkst. eurų užstatas.

Muitininkai primena, kad pernai rugpjūčio 11-ąją Klaipėdoje buvo sulaikyta panaši 200 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų siunta. Cigaretės taip pat rastos vilkike, gabenusiame baldų furnitūrą, kuris ketino keltu plaukti į Švediją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

muitininkams

turėtų būti aišku, kad niekas tokių krovinių nevežioja po kelis šimtus ar tūkstančius km. Kokio dar salotos nar svogūnai? Kam jie reikalingi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS