Skendo poilsiautojas iš Baltarusijos | Diena.lt

SKENDO POILSIAUTOJAS IŠ BALTARUSIJOS

Paplūdimių lankytojų įpročiai nesikeičia. Poilsiautojai toliau rizikuoja savo gyvybėmis ir lenda į audringą jūrą. Jau užfiksuotas pirmas skendimo atvejis Baltijoje ties Klaipėdos paplūdimiais.

Pastarosiomis dienomis jūra buvo audringa. Pikas fiksuotas trečiadienį. Bangavimas dienos metu siekė iki keturių balų.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki prisiminė, kad po pietų vėjas nurimo, o kartu padidėjo trauka į jūrą.

Paplūdimiuose plevėsavo raudona – maudytis draudžianti vėliava.

Būtent trečiadienį vakare tragedija vos nesibaigė svečio iš Baltarusijos pramogos Pirmosios Melnragės paplūdimyje.

A.Siakki teigė, kad nelaimė jūroje įvyko apie 18.30 val. Su dviem draugais netoli kopų laiką leidęs vyras nusprendė išsimaudyti.

Žmogus atėjo tiesiai į tą vietą, kur buvo atsivėrusi duobė. Ši pažymėta specialiu ženklu, draudžiančiu čia maudytis. Tačiau poilsiautojas nepaisė įspėjimo ir nėrė į bangas.

„Vyras pakliuvo į duobę, srovė akimirksniu jį nunešė apie 20 metrų nuo kranto į jūrą. Netoli buvo gelbėtojai, jie pastebėjo į nelaimę pakliuvusį vyrą, sureagavo ir padėjo jam grįžti į krantą“, – pasakojo pavaduotojas.

Pasak A.Siakki, šią vasarą tai pirmosios dienos, kai jūra tokia audringa. Vandens temperatūra siekia 16–17 laipsnių šilumos.

„Kai banguota, tokios temperatūros užtenka, kad žmonės eitų maudytis. Vanduo pakankamai šiltas“, – tvirtino pavaduotojas.

Nors saulę vis užtraukdavo debesys, vakaras buvo šiltas, o žmonių paplūdimiuose daug. Ne vienas nėrė į audringą jūrą. Gelbėtojai dirbo visu pajėgumu. Išprašyti iš audringos jūros teko ne vieną poilsiautoją.

„Labai daug nepaisančiųjų, kad maudytis pavojinga, kabo tai daryti draudžianti raudona vėliava. Net gelbėtojų įspėjimų neklauso. Žmonės nereaguoja ir įspėjamuosius ženklus apie duobes. Maudosi būtent ten, kur pažymėta, kad negalima. Ne tik patys eina, bet ir leidžia savo vaikams. Pastarieji paliekami žaisti be priežiūros prie vandens. Žmonės neįvertina, kad nelaimė gali įvykti labai greitai“, – dėstė pavaduotojas.

Poilsiautojai turėtų atkreipti dėmesį, kad šiemet gerokai išaugo nuobaudos už paplūdimio taisyklių nesilaikymą.

Anksčiau už maudymąsi apsvaigus, draudžiamu metu, esant audringai jūrai grėsė bauda nuo 16 iki 60 eurų, o dabar – nuo 100 iki 300 eurų. Pakartotinai prasižengus – nuo 300 iki 900 eurų.

Tačiau gelbėtojai bausti nedrausmingų poilsiautojai negali. Jie tik išprašo poilsiautojus iš audringos jūros.

Skirti nuobaudas gali policijos arba savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Jūra be bangų - ne jūra.

to Aleksandras Siakki prisiminė..

"..Paplūdimiuose plevėsavo raudona – maudytis draudžianti vėliava.." Senais laikais plevesavo- Juoda veliava.. o ne raudona..Ir tai visems suprantoma BUVO!! Saska Siakki!! GAL PAMIRSAI... senus laikus??:))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS