Skriaudiką pamatė tik ekrane | Diena.lt

SKRIAUDIKĄ PAMATĖ TIK EKRANE

Keturis kartus teistas už sukčiavimą vyras, apgavęs daug žmonių visoje Lietuvoje, į Klaipėdos miesto apylinkės teismą nebuvo atvežtas, jis teismo posėdyje dalyvavo būdamas įkalinimo įstaigoje. Proceso dalyviai jį matė televizoriaus ekrane.

Apie 27-erių Tomą Stegvilą internete žmonės parašė viską, kas buvo kalbama teismo salėje. Iš atsiliepimų tampa aišku, kad ne vienas susigundė iš šio asmens įsigyti telefoną, bet nusiuntę pinigus geidžiamo daikto negavo.

Būta ir tokių, kurie patikėjo, kad jaunas vyras gali suteikti paskolą. Maža smulkmena – jai įforminti T.Stegvilas taip pat paprašydavo atsiųsti pinigų. Žadėtosios paskolos juo patikėję žmonės negaudavo.

Antradienį uostamiestyje pradėtoje nagrinėti byloje klaipėdietis T.Stegvilas kaltinamas neteisėtu praturtėjimu ir nuskriaudęs 15 žmonių.

Pasak valstybės kaltinimą byloje palaikančios prokurorės Ginos Skersinskytės, kaltinamasis į  įvairias interneto svetaines įdėdavo skelbimus, kad skolina pinigų.

Skelbimo tikrumu patikėjusioms aukoms vyras liepdavo pervesti pinigų, kurių neva reikėjo paskolos dokumentams tvarkyti, mokumui įvertinti, notaro paslaugoms apmokėti ir kitoms išlaidoms, susijusioms su paskolos gavimu.

Taip, anot prokurorės, iš trijų nukentėjusiųjų T.Stegvilas išviliojo daugiau nei 2 tūkst. eurų.

Dar 12 nukentėjusiųjų pranešė policijai netekę pinigų, kai susigundė internetu įsigyti mobiliojo ryšio telefonų.

Bylos duomenimis, interneto svetainėse vyras skelbdavo apie neva nebrangiai parduodamus naujausius telefonus, nors realiai jų net neturėjo.

Paštu pervedę pinigus nukentėjusieji ne tik liko be pinigų, bet ir negavo lauktųjų prekių.

Kai kurie jų tikėjosi naujausius telefonus padovanoti artimiesiems Kalėdų proga.

Pareigūnai nustatė, kad tokiu būdu kaltinamasis susižėrė per 4 tūkst. eurų.

15 nukentėjusiųjų prarado 6,5 tūkst. eurų.

T.Stegvilas ikiteisminio tyrimo metu kaltės nepripažino.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pastebėjimas

Vien skelbimai ,apie sukčių aukas.O ,jeigu policija kokį sugavo,tai teismai su malonumu paleidžia,arba duoda ...2 mėnesius viešųjų darbų.Sukčiai auga,kaip grybai po lietaus,o teisėsauga tyli.Jeigu ir toliau bus taip mylimi sukčiai ir visokie nusikaltėliai,tai galima tikėti,kad teismai juos premijuos.

Verslas nuo nulio

Normaliai sukasi bahuriukas :DDD

SUSIJUSIOS NAUJIENOS