Stichija smogė pajūriui: virto medžiai, slydo automobiliai | Diena.lt

STICHIJA SMOGĖ PAJŪRIUI: VIRTO MEDŽIAI, SLYDO AUTOMOBILIAI

Artėjant savaitgaliui stichija smogė pajūriui visa jėga. Didžiulio sniego neišlaikiusios medžių šakos lūžo ir užtvėrė šaligatvius bei kelius, o vairuotojai ant slidžių gatvių negalėjo suvaldyti automobilių. Džiaugsmo sniegas atnešė tik vaikams ir romantikos mėgėjams.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai ilgai prisimins vieną sunkiausių šiemet parų.

Nuo ketvirtadienio ryto prasidėjęs snygis nuvarė gelbėtojus nuo kojų. Per parą 12-oje valdybos aptarnaujamų savivaldybių ugniagesiai buvo kviečiami 84 kartus. Jie suskaičiavo, kad supjaustė ir patraukė nuo kelių daugiau nei 160 medžių.

Daug kartų į atokesnius rajoninius kelius iškviesti dėl vieno nugriuvusio medžio vyrai rasdavo jų ant kelio visą eilę.

Antai penktadienio naktį, po 1 val., Klaipėdos priemiestyje, Šernų kaimo kelyje ugniagesiai rado devynis nuvirtusius medžius. Apie 2 val. nakties Kretingos rajone, Raguviškiuose ant kelio taip pat gulėjo devyni medžiai. Dar šeši medžiai nugriuvo ant kelio kelyje Rietavas–Kvėdarna.

Ketvirtadienį ryte vienuolika medžių buvo užtvėrę kelią Plungės rajone, Babrungėnuose. Ugniagesiai buvo iškviesti supjaustyti tris medžius, o baigę darbą grįždami turėjo sau prasivalyti kelią, nes ant jo gulėjo dar aštuoni sniego naštos neišlaikę medžiai.

Rietavo savivaldybėje, Kalakutiškėse vienoje vietoje ant kelio nugriuvo iškart dešimt medžių.

Daug kartų gelbėtojai net negrįždavo į savo komandą – turėdavo skubėti į kitą vietą.

Daugiausiai tokių darbų buvo Klaipėdos ir Plungės rajonuose – per 20 atvejų kiekviename.

Penktadienį iki ryto mažiausiai darbo ugniagesiai turėjo Klaipėdoje (keturi atvejai) ir Neringoje (du atvejai).

Buvo atvejų, kai patiems ugniagesiams prireikė pagalbos. Veiviržėnų ugniagesių komanda skubėjo atlaisvinti trimis medžiais užversto kelio link Balsių, atliko darbą, o grįždami nuslydo į pakelę. Padėti jiems atskubėjo gelbėtojai iš Judrėnų, jiems teko prašyti dar ir vietos ūkininko traktoriaus.

Ketvirtadienį vakare, apie 22 val., ugniagesius iškvietė patruliuojantys policininkai. Vėžaičiuose, ties nusukimu į greitkelį Kaunas–Klaipėda sunkiasvoris vilkikas negalėjo užvažiuoti ant slidžios, apsnigtos įkalnės.

Gargždų ugniagesiams teko panaudoti buksyravimo įrangą ir užtempti vilkiką.

Penktadienį ryte keliose vietose Klaipėdos rajone nuo kelio nuslydo mašinos. Ugniagesiai buvo kviečiami įsitikinti, kad žmonėms negresia pavojus ar gali kilti gaisras.

Tauragės rajone ketvirtadienį ryte neišlaikę gausaus sniego nutrūko laidai. Jie gulėjo ant kelio ir kibirkščiavo, keldami pavojų žmonių gyvybei. Ugniagesiai atitvėrė šią vietą ir budėjo, kol atvyko elektros tinklus prižiūrintys specialistai.

Ketvirtadienį, po 19 val., Klaipėdoje, Alksnynės gatvės 5 namo kieme ant dviejų automobilių užgriuvo medis. Apgadintos automobilių „Nissan“ ir „Škoda“ galinės dalys.

Penktadienio naktį, apie 1.40 val., prie Debreceno gatvės 46 namo nuo sunkaus sniego pavojingai nusviro medžio šakos, o po juo stovėjo mašinos.

Gelbėtojai palipo kopėčiomis ir apsnigusį medį nugenėjo, taip pavyko išvengti žalos.

Penktadienį ryte, kai jau nebesnigo, atrodė, kad gelbėtojai galės truputį atsipūsti. Bet pranešimai apie pavojingai nusvirusias šakas, grasinančias nulūžti ir nukristi ant automobilių, vis dar plaukė.

Ryte pranešta, kad nuo gausaus sniego apsunkęs medis pavojingai pakrypo virš namo Pušyno gatvėje.

Apie kai kuriuos kitus atvejus gelbėtojams nė nebuvo pranešta, nulūžusias šakas žmonės patys nuėmė nuo apgadintų mašinų, o policininkus prašė fiksuoti, kad tokių atvejų būta, jog turėtų įrodymą draudėjams.

Klaipėdiečių pamėgtų socialinių tinklų paskyrų naudotojai dalijosi žiniomis apie būklę miesto gatvėse. Kaip jau yra įprasta, netrukus komentatoriai susiginčijo. Vieni buvo linkę teigti, kad mieste gatvės nevalomos, kiti aiškino, kad toks snygis neleidžia sėdėti sudėjus rankų. Žinovai pasakojo, kaip sunku tokiu oru dirbti ir piktinosi diletantų paistalais.

Klaipėdiečiai dalijosi žinia matę žaibą ir girdėję perkūniją.

GALERIJA

  • Stichija smogė pajūriui: virto medžiai, slydo automobiliai
  • Stichija smogė pajūriui: virto medžiai, slydo automobiliai
  • Stichija smogė pajūriui: virto medžiai, slydo automobiliai
Rašyti komentarą
Komentarai (31)

..

3dienas jau nesninga bet keliai kaip po pugos..

jonas

medžius ,kurie auga šalia gatvių,turi prižiūrėti kelininkai

sasiska konclagerio ką reiškia oaplink,kaip rašai,

nori pist tis, sėdi ten viena, nori gero bybio ir tikro vyro
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS