STT tiria galimą korupciją vykdant statybos darbus Klaipėdoje | Diena.lt

STT TIRIA GALIMĄ KORUPCIJĄ VYKDANT STATYBOS DARBUS KLAIPĖDOJE

  • 17

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį pranešė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos dėl statybos darbų Klaipėdoje.

Tyrimas atliekamas dėl galimo kyšininkavimo ir papirkimo, organizuojant ir vykdant viešuosius pirkimus bei atliekant kitų objektų statybos techninę priežiūrą.

Teisėsauga antradienį pareiškė įtarimus dėl galimo kyšininkavimo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės infrastruktūros poskyrio vyriausiajai specialistei ir bendrovės, atliekančios statybų techninę priežiūrą, valdybos nariui.

Taip pat įtarimai dėl papirkimo pareikšti kitos statybų bendrovės generaliniam direktoriui.

Konkrečios įmonės ir įtariamieji STT pranešime neįvardijami.

Teisėsauga atliko kratas įtariamųjų gyvenamosiose ir darbo vietose, taip pat dokumentų poėmis Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės infrastruktūros poskyrio vyriausioji specialistė reikalavo duoti ir priėmė kyšį už išskirtinę padėtį vienai bendrovei laimėti remonto darbų viešąjį pirkimą ir už palankumą vykdant tuos darbus. Įmonės lėšomis buvo apmokėta didžioji dalis šios valstybės tarnautojos buto remonto išlaidų.

Taip pat įtariama, kad statybų bendrovės generalinis direktorius davė didelės vertės kyšį statybų techninę priežiūrą atliekančiai įmonei už tai, kad techninis prižiūrėtojas, atlikdamas kito objekto rekonstrukcijos darbų techninę priežiūrą, laiku pasirašytų darbų atlikimo aktus ir nekreiptų dėmesio į nekokybišką darbų atlikimą.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Lietuviškas centas

Vien pavadinimas STT ką reiškia! Tiria galimai...... Tas galimai teisme virsta šnipstu (jei iki teismo daeina).

Kirvis

Isvogta Lietuva ir jos miestai. O ar nors vienas pasodintas?

M

Čia tik pasirodymas, kad mes Klaipėdos STT ale dirbam. Įtariamoji matai kažkokia vyr. specialistė.. Klaipėdiečiai nėra kvaili, matom kas vyksta mieste, leidžiamos milžiniškos biudžeto lėšos, o miestas stagnuoja. Gyvenu rajone, kuriame yra net atskira gatvelė prabangių namų, prie kurių stovi mašinos vertės 2-3 tūkst. eur. Spėkit kas ten gyvena? Taip taip, daug savivaldybės darbuotojų, kurie vairuoja kibirus tam, kad paslėptų savo nešvarių pinigų kiekius. Į darbą atvairuoja kibirą, o gyvena 4-500 tūkst. eur vertės namuose. Ir sakykit ką norit, bet netikiu kad STT apie tai nežino. Korupcija mūsų šalyje yra VISUR.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS