Sukčiavusio teisininko skundą atmetė | Diena.lt

SUKČIAVUSIO TEISININKO SKUNDĄ ATMETĖ

Dešimtis klaipėdiečių apgavusiam Sergejui Juzikui nepavyko įrodyti, jog jam skirta bausmė buvusi per griežta. Klaipėdos apygardos teismas paliko nepakeistą pirmos instancijos teismo nutartį, tik patikslino nukentėjusiesiems padarytas žalas.

Teisininku prisistatantis S.Juzikas pernai gruodį buvo nuteistas ketverių metų laisvės atėmimo bausme dėl sukčiaujant įgyto 800 tūkst. eurų vertės turto.

Vyras dešimtmetį, nuo 2006 metų iki 2016-ųjų, svetimų žmonių pinigus pasisavindavo surašydamas neginčytinus vekselius. S.Juzikas įtikinėdavo, jog lėšų reikia tai sergančio tėvo gydymui, tai žmonos verslui, tai statybų verslui.

Iš viso byloje buvo minimi 27 nusikalstamos veikos epizodai.

Šią gegužę vyras išgirdo ir antrąjį teismo nuosprendį.

Šioje byloje teisininkui skirta 6,5 metų laisvės atėmimo bausmė.

Antroje byloje nuteistasis buvo kaltinamas dėl pusšimčio epizodų. 11 iš jų buvo pripažinti kaip sunkūs nusikaltimai. Jis apgaulės būdu iš žmonių išviliojo daugiau nei milijoną eurų.

Teismas, be skirtos laisvės atėmimo bausmės, įpareigojo S.Juziką nukentėjusiesiems atlyginti turtinę žalą, kuri iš viso siekia apie 600 tūkst. eurų.

Apeliacine tvarka skųsdamas pirmąjį teismo nuosprendį, S.Juzikas šališkumu kaltino kone visus – prokurorus, teisėjus, žurnalistus. Vyras aiškino, jog buvo pažeistos jo teisės į gynybą.

S.Juzikas mėgo save pateikti kaip auką, esą jis pats tapo nesąžiningo verslo partnerio įkaitas.

Tačiau teismas konstatavo, jog nebuvo pateikta jokių duomenų, kad mistinis Rusijos Federacijos pilietis, S.Juziko verslo partneris, apskritai egzistuoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Angel

Geras vardas,nieko blogio ne matau

25 vid.mokykla

Pazistu,is mano mokyklos,geras bahuras buvo

Nu jo

Vardas tai geras.tevai prie humoro

SUSIJUSIOS NAUJIENOS