Suniokojo naujas parko sūpynes | Diena.lt

SUNIOKOJO NAUJAS PARKO SŪPYNES

Judėjimo negalią turintys mažieji klaipėdiečiai nespėjo pasinaudoti Sąjūdžio parke įrengtomis  jiems skirtomis sūpynėmis. Nenustatyti asmenys įrenginius suniokojo – nupjovė laikančias metalines konstrukcijas.

Darbuotis turėjo naktį

Apie baigiamus rekonstrukcijos darbus Sąjūdžio parke uostamiesčio savivaldybė paskelbė prieš beveik dvi savaites. Tai buvo tarsi dovana klaipėdiečiams miesto gimtadienio proga.

Gyventojai netruko pastebėti ir įvertinti specialių sūpynių, kur pramogauti gali ir judėjimo negalią turintys vaikai. Džiaugtasi, kad vežimėliuose esantys klaipėdiečiai ne tik galės pasisupti, bet ir būti bendroje erdvėje su bendraamžiais.

Viltasi, kad tokių įrenginių atsiras ne tik Klaipėdoje.

Tačiau miestiečių džiaugsmas truko neilgai. Neįgaliesiems skirtos sūpynės buvo suniokotos.

Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis spėjo, kad įrenginius suniokojo ne žaidžiantys vaikai, o kažkas piktybiškai.

Protu nesuvokiama, kas taip gali elgtis.

"Mano žiniomis, metalinės laikančios konstrukcijos buvo nupjautos. Tikrai ne vaikai žaisdami sugadino, kažkas tyčia tai padarė. Protu nesuvokiama, kas taip gali elgtis. Juk reikėjo metalui skirto pjūklo, dirbti naktį", – kalbėjo vedėjas.

Pastebėta, kad suniokotos tik neįgaliesiems skirtos sūpynės. Įprastosios nebuvo paliestos.

"Gal nespėjo, gal kažkas sutrukdė. Sunku pasakyti, kodėl taip", – komentavo vedėjas.

Piktinosi vaikų žviegimu

Gyventojai, tik įrengus sūpynes neįgaliesiems, pastebėjo, kad jomis nuolat naudojasi vaikai, tačiau ne tie, kurie turi judėjimo negalią.

Miestiečiai atkreipė dėmesį, kad žaidžiantys mažieji klaipėdiečiai įrenginius laužo, sukeldami grėsmę tiek sau, tiek kitiems.

"Gaila, kad tėvai savo vaikams nesugeba paaiškinti, kaip derėtų elgtis, jog yra vaikų, kurie negali laipioti sienomis ar čiuožinėti čiuožykla, o turi tik dvejas sūpynes, kurias reikia saugoti", – kalbėjo miestiečiai.

Gyventojai taip pat piktinosi, kad vaikų žaidimų aikštelė įrengta šalia daugiabučio namo. Svarstyta, kodėl nebuvo galima jos įkurdinti kiek tolėliau. Ypač kliūva muzikinis instrumentas.

"Aikštelę buvo galima įrengti taip, kad instrumento skambesys, vaikų šūksmai sklistų ne į šalia stovinčių namų langus, o į laukus. Dabar kenčia gyventojai. Dieną vaikai rėkauja, žvygauja lyg pjaunami, o naktimis girtas jaunimėlis groja. Nėra ramybės", – dėstė vienas vyras.

Turės suremontuoti rangovas

Pasak R.Stasiulio, žaidimų aikštelė įrengta ir daugiabučio namo vaikams žaisti.

"Negi žmonės nori juos vežti į kitą miesto galą pramogauti. Bet kuriuo atveju taip gadinti turto negalima", – pabrėžė vedėjas.

R.Stasiulis informavo, kad suniokotas sūpynes išsivežė parką atnaujinęs rangovas. Šis turės jas suremontuoti ir vėl pakabinti.

"Objektas dar nebuvo perduotas savivaldybei. Gaila, kad vos paskelbėme, jog parke darbai baigti, ir jau toks įvykis", – apgailestavo vedėjas.

Sąjūdžio parke buvo likę tik užbaigti tvarkyti želdinius. Tam laukta gerų orų. Klaipėdiečiai naudotis pastatytais atrakcionais pradėjo dar plušant statybininkams.

Žada sumontuoti kameras

Sąjūdžio parko dalies atnaujinimas truko kiek daugiau nei metus. Ji buvo išplėsta, įkurtos naujos erdvės poilsiui bei aktyviam laisvalaikiui.

Pagrindinis atnaujintos parko dalies akcentas – vienas didžiausių Lietuvoje BMX dviračių, riedutininkų ir riedlenčių parkas.

Čia taip pat įrengta gimnastikos aikštelė, nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai, suformuoti vandens telkiniai, įrengtas mini amfiteatras, pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai.

Sąjūdžio parko dalį atnaujino bendrovė "Hidrostatyba". Darbo projekto parengimo bei rangos darbų sutarties vertė – apie 1,1 mln. eurų.

Sąjūdžio parke planuojama sumontuoti vaizdo stebėjimo kameras. R.Stasiulis vylėsi, kad šios padės apsaugoti inventorių.

GALERIJA

  • Darbai: parką atnaujinęs rangovas suniokotas sūpynes išsivežė ir ketina suremontuoti.
  • Nepasitenkinimas: gyventojai piktinasi, kad įrengtu muzikos instrumentu naktimis skambina girtaujantis jaunimėlis ir neleidžia miegoti.
  • Suniokojo naujas parko sūpynes
Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Anonimas

o kaip blt suptis invalidams ant tokiu supiniu ypac zaliu, gi neimano uzlipti, pinigu plovimas cia, idiotai

Emigrantas

O įrengus aikštelę, iškart pakabinti kameras buvo sunku?

Ed ty

Geriau tas muzikas būtų pavoge. Užkniso juodai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS