Tauragės pareigūnai iš apyvartos išėmė 9 699 cigarečių pakelius ir 76 litrus spirito | Diena.lt

TAURAGĖS PAREIGŪNAI IŠ APYVARTOS IŠĖMĖ 9 699 CIGAREČIŲ PAKELIUS IR 76 LITRUS SPIRITO

  • 0

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai lapkričio 24 d. patikrino garažą, esantį Klaipėdos mieste.

Pareigūnų turima informacija pasitvirtino. Minėtame garaže rasta 3570 pakelių įvairių kontrabandinių cigarečių bei apie 70 litrų, kaip įtariama, spirito.

Įvykio vietoje – garaže, sulaikytas 58 metų įtariamasis.

Pareigūnai nedelsdami atliko kratą ir kitame įtariamajam priklausančiame garaže, kuris yra toje pačioje garažų bendrijoje. Šiame garaže pareigūnai rado ir išėmė dar 1200 pakelių įvairių kontrabandinių cigarečių. 650 pakelių įvairių kontrabandinių cigarečių ir apie 6 litrus, kaip įtariama spirito, buvo rasta ir įtariamojo gyvenamajame bute.

Pareigūnai neapsiribojo kratomis vien tik pas įtariamąjį ir tęsdami ikiteisminio tyrimo veiksmus, tą patį vakarą atliko kratą kito vyro gyvenamojoje sodyboje, esančioje Klaipėdos rajone. Kratos metu šioje sodyboje, esančiame vasarnamyje, rasta ir paimta 4279 pakeliai kontrabandinių cigarečių.

Abu įtariamieji po apklausų paleisti, jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Viso pareigūnai iš neteisėtos apyvartos išėmė 9699 pakelių įvairių cigarečių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka. Jų vertė  viršija 250 MGL dydžio sumą ir sudaro daugiau kaip 29 100 eurų.

 Asmenims už šiuos nusikaltimus gresia laisvės atėmimas iki 7 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS