Teises praradęs kaunietis uostamiesčio gatvėmis lakstė svetimu BMW | Diena.lt

TEISES PRARADĘS KAUNIETIS UOSTAMIESČIO GATVĖMIS LAKSTĖ SVETIMU BMW

Trečiadienį apie 14 val. Naujojo Sodo gatvėje policijos patruliai sustabdė dideliu greičiu važiavusį ir avarines situacijas kėlusį BMW. Vairuotojas buvo blaivus ir važiavo vienas.

Pareigūnams sukėlė abejonių šio 24-erių kauniečio pateiktas dokumentas.

Toliau važiuoti pareigūnai jam neleido. Vienas policininkas nuvairavo automobilį iki Kauno gatvės, prie vyriausiojo policijos komisariato. Komisariate su šiuo asmeniu bendrauta atidžiai.

Nors vaikinas aktyviai įrodinėjo pateikęs savo vairuotojo pažymėjimą, policininkai matė, kad nuotraukoje – visai kito žmogaus nuotrauka.

Tai buvo kauniečio draugo dokumentas. Savąjį jis jau buvo praradęs už tai, kad vairavo girtas.

Po to kartą jis jau buvo nutvertas sėdęs prie vairo neturėdamas tokios teisės ir nubaustas.

Galiausiai vaikinas pripažino pažeidęs taisykles ir paprašė nedelsiant jį nubausti. Nors paprastai tokia procedūra užtrunka porą savaičių, pačiam pažeidėjui prašant, pareigūnai tuojau pat paskyrė jam 600 eurų baudą.

„Buvo akivaizdu, kad tas asmuo yra nesąžiningas. Galima įsivaizduoti, kad surašius protokolą jis būtų palaukęs, kol nuvažiuos policijos ekipažas ir važiavęs toliau. Vedini loginio mąstymo, pristatėme jį į komisariatą. Atlikę visus procesinius veiksmus, išsireikalavome, kad atvyktų jo draugas, turintis vairuotojo pažymėjimą, ir tik tada pažeidėją išleidome, – paaiškino uostamiesčio Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika. – Akivaizdu, kad ir daugiau piliečių taip elgiasi. Jei žmogus nutveriamas antrą kartą vairuojantis be pažymėjimo, bus ir trečias, ir ketvirtas. Kaip nusikaltėliui tokiam asmeniui apykojės neturime teisės uždėti, belieka stiprinti kontrolę ir bausti.“

Miesto policijos komisariato pareigūnai atliks tyrimą dėl svetimo dokumento panaudojimo. Pareigūnai apie tai surašė tarnybinius pranešimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

a-ū policija

Kaune Breslaujos gatve laksto toks pat glušas, o niekas nestabdo ir nebaudžia, o juk ant tos perėjos kiek žuvusių. Vienais metais toks lakstūnas kaimynę užmušė ir nieks nerado jo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS