Telefoniniai sukčiai apgavo du Klaipėdos senolius | Diena.lt

TELEFONINIAI SUKČIAI APGAVO DU KLAIPĖDOS SENOLIUS

Du pagyvenę klaipėdiečiai savaitgalį tapo telefoninių sukčių auka. Jie abu patikėjo, kad turi netikrų pinigų ir davė juos policininku apsimetusiam asmeniui patikrinti.

Šeštadienį pas 93 metų klaipėdietę į namus atėjo nepažįstamas vyras, prisistatė esąs policininkas, kad labiau įtikintų senolę, parodė jai pareigūno pažymėjimą. Atėjūnas aiškino, kad pensininkės namuose laikomi pinigai gali būti netikri ir pareikalavo juos duoti patikrai.

Moteris padavė nepažįstamam vyrui 550 eurų. Šis išėjo su svetimais pinigais ir nebegrįžo.

Uostamiesčio policininkams teks patikrinti, ar ne tas pats asmuo penktadienį ryte paėmė menamam patikrinimui ir 88 metų klaipėdiečio santaupas.

Apie 10 val. ryto pagyvenusiam klaipėdiečiui į laidinį telefoną paskambino nepažįstamas žmogus, pasisakė esąs policijos pareigūnas ir įtikino senyvą pašnekovą, kad jis komunalinius mokesčius sumokėjo padirbtais pinigais.

Pokalbio metu senolis patikėjo, kad ir kiti, jo namuose laikomi eurai gali būti netikri. Netrukus į jo namus atėjo nepažįstamas vyras, kuriam klaipėdietis padavė savo santaupas. Sukčių parankinis išsinešė 2,1 tūkst. eurų, bet pažado sugrįžti su patikrintais pinigais neįvykdė.

Tik tada senolis suprato, kad jį apgavo ir kreipėsi į policiją.

Telefoniniai sukčiai skambina iš įkalinimo įstaigų, o pinigų iš patiklių pensininkų paimti pasiunčia savo bendrininkus. Net nustačius, kas įvykdė nusikaltimą, išviliotų eurų atgauti nepavyksta.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Hmmm

Tie sukčiai atidavė statūs kažkuriam iš valdininkų ,nes tai ne be jų žinios tai daroma ir iformacija eina iš sodros

Anonimas

Ir rasyti ismok is kaimo gyyyylumos

Anonimas

Močiute. Kai tau bus 93 metai, ziurek kad subine sugebetum nusivalyti. Kaimieti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS