Ugniagesiai gelbsti ir kates | Diena.lt

UGNIAGESIAI GELBSTI IR KATES

Ugniagesiai gelbėtojai yra pelnę didžiausią Lietuvos žmonių pasitikėjimą, ir nenuostabu, jie ne tik gelbėja nuo gaisrų turtą ir žmones, bet ir vaduoja gyvūnus iš pačių neįtikimiausių situacijų.

Vien trečiadienį ugniagesiai iš lengvųjų automobilių variklių skyrių išvadavo du kačiukus.

Prieš pietus Liepojos gatvėje gyvenanti klaipėdietė išgirdo, kad jos augintinis kniaukia automobilio "Opel" variklio skyriuje.

Moteris pabandė kačiuką išvilioti iš svetimos mašinos, tačiau jai nepasisekė, beliko prašyti pagalbos.

Atvažiavo ugniagesiai, susisiekė su automobilio savininke ir paprašė atidaryti mašinos variklio dangtį. Taip gyvūnas buvo išvaduotas.

Kitas katinas pateko į panašią situaciją Šilutėje. Po pietų "Toyota Corolla" vairuotojas pajuto, kad variklio skyriuje įstrigo katinas.

Šį kartą gelbėtojams teko paplušėti, kad gyvūnas liktų gyvas. Jie naudojo reples, atlaisvino tam tikras detales ir galiausiai katiną išvadavo.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas Juozas Vintilas svarstė, kad katės yra bene dažniausiai gelbstimi gyvūnai.

Prieš kelias dienas teko gelbėti kniauklį, įstrigusį pravirame lange, nes senyva šeimininkė pati nesugebėjo to padaryti.

"Esu matęs variklio skyriuje generatoriaus dirželio sumaitotą katiną, nelinkėčiau to vaizdo pamatyti jautriam žmogui. Besisukančios dalys sudrasko gyvūnėlį į gabalus. Dažniausiai katės šildosi prie neatvėsusių variklių. Pats kartą mačiau, kaip iš mano važiuojančios mašinos iškrito katinas, laimė, jis liko gyvas. Bet yra buvę ir tokių atvejų,  kai po variklio dangčiu susiraito namuose auginami šermuonėliai bei kiti naminiai gyvūnai", – pasakojo J.Vintilas.

Operacijų vadovui labiausiai įsiminė kita gyvūno gelbėjimo operacija, kai arklys įėjo į apleistą medinį namą ir prasmego. Jam po kojomis lūžo sutrešusios medinės grindys, arklys atsidūrė namo rūsyje.

Tada ugniagesiams teko rausti griovį, kuriuo gyvulys buvo išvestas.

Karves gelbėti taip pat tenka, mat jos neretai numaknoja į šlapias ir klampias vietas ir nebegali pačios išbristi.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

O kiek tokių ke'Babais virsta...

jonas

Respect.

Ania

Taip Ugniagesiai pabreziu kad visur ir visada visiem padeda reikia stebetis jie vertina ne tik zmogaus gyvybe bet ir gyvulelio tai Zmones is didziosios raides kuriems visai nesvarbu koks oras ar koks paros metas vieninteliai kurie neverkia kad ju atlyginimai mazi jie savo darba atlieka is sirdies nes tik jie zino kas yra gyvybe ko nepasakysi apie musu medikus kuriems rupi tik pinigai zmogus jiems visai nerupi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS