Uostamiesčio mokyklos vėl gavo grasinančių laiškų | Diena.lt

UOSTAMIESČIO MOKYKLOS VĖL GAVO GRASINANČIŲ LAIŠKŲ

Lietuvos, tarp jų ir uostamiesčio, mokyklos antradienį vėl gavo grasinančių laiškų. Pranešama, kad Klaipėdoje buvo gauti du tokio pobūdžio laiškai. Koks jų turinys ir kas yra siuntėjas – aiškinamasi.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė informavo, kad apskrityje buvo gauti iš viso šeši grasinantys pranešimai, du iš jų – Klaipėdoje. Visus šiuos laiškus gavo mokyklos, kokios – neskelbiama.

„Visi laiškai anglų kalba. Juose rašoma apie galbūt padėtus sprogmenis, viename užsimenama ir apie dujas. Kai laiškai bus išversti, tada galėsime tiksliau pasakyti. Policijos pareigūnai vyko į visas švietimo įstaigas, kurios pranešė gavusios tokio pobūdžio laiškus, įtartinų daiktų ar sprogmenų nerasta“, – teigė A. Grauslienė.

Anot jos, greitai nustatyti, iš kur ateina laiškai, nėra paprasta.

„Nusikaltimų elektroninėje erdvėje tyrimų specialistai ir pareigūnai, tiriantys šituos atvejus, galėtų pasakyti, tik galbūt ne taip greitai“, – sakė A. Grauslienė.

Pareigūnai prašo gavus tokį laišką neskambinti skubiu pagalbos tarnybų telefonu, o konsultuotis su atsakingais pareigūnais. Tik radus pavojingą objektą ar manant, kad grėsmė – reali, skambinti pagalbos telefonu 112.

Tūkstančiai grasinančių laiškų tiek į darželius, mokyklas, tiek ir į kitas įstaigas pasipylė spalio viduryje. Tąkart visi pranešimai buvo rusų kalba, juose buvo skelbiama apie įstaigose padėtus sprogmenis. Pareigūnams nuvykus į įstaigas ir jas patikrinus, jokių sprogmenų neaptikta.

Manoma, kad tokie laiškai buvo siunčiami specialiai, siekiant sukurti paniką tarp gyventojų arba sumaištį vietos policijoje. Galbūt tokių pačių tikslų siekiama ir dabar.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

tam klausimelis

vakar ir murmanske internete atsirado siauba kelianciu zinuciu jog nuo siandien mokykluose pjaus ir issaudys vaiku net nurode kokiose

to Klausimėlis

Kvailys?

Anonimas

Kaip cia gaunasi kad Landzbergiu privati mokykla NEGAUNA jokiu grasinimu. Zydai savo negazdina>
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS