Už žmonos nužudymą teisiamas gruzinas neigia kaltę | Diena.lt

UŽ ŽMONOS NUŽUDYMĄ TEISIAMAS GRUZINAS NEIGIA KALTĘ

Karštos meilės ar nežaboto pykčio proveržio pasekmė buvo jaunos dviejų mažylių motinos žūtis. Tai antradienį pradėjo aiškintis Klaipėdos apygardos teismas, kur sutuoktinės nužudymu kaltinamas Gurami Lobjanidzė.

Karštos meilės ar nežaboto pykčio proveržio pasekmė buvo jaunos dviejų mažylių motinos žūtis. Tai antradienį pradėjo aiškintis Klaipėdos apygardos teismas, kur sutuoktinės nužudymu kaltinamas Gurami Lobjanidzė.

27-erių metų gruzinas G.Lobjanidzė buvo vedęs klaipėdietę Svetlaną Černyševą. Pora šiek tiek laiko gyveno vyro tėvynėje, paskui išvažiavo į Vokietiją, čia susilaukė antro sūnaus.

Pastaruoju metu jie gyveno iš moters Vokietijoje už vaikus gaunamų pašalpų bei vyro motinos malonės.

Pernai vasario mėnesį ši šeima parvažiavo į Lietuvą, kur tvarkėsi dokumentus, turėjusius suteikti jiems teisę dar kažkiek laiko legaliai gyventi Europos Sąjungoje bei nuvažiuoti į Gruziją.

S.Černyševa nuo paauglystės nebeturėjo mamos, todėl artimiausi jai žmonės buvo sesuo ir vaikystės draugė. Atvažiavusi į Klaipėdą moteris su šeima paprastai apsistodavo sesers namuose. Tačiau po vieno konflikto klaipėdietė paprašė S.Černyševą išsinuomoti būstą kol Lietuvoje būdavo jos sutuoktinis.

Pernai vasario 18-osios vakare pora, tuo metu apsistojusi kurorto viloje „Violeta“, barėsi. Apie tai vėliau pareigūnams paliudijo nenoromis įvykio liudininke tapusi S.Černyševos draugė Olga Rapidova. Tądien ji su vaikystės bičiule telefonu kalbėjo daug kartų.

„Vakare Svetlana buvo blogos nuotaikos, verkė, pasakojo, kad Guramas išmetė buto raktą ir ji su vaikais negalėjo patekti vidun. Pasakojo, kad davė jam 20 eurų, o jis vietoje vištienos ir ryžių nupirko alaus ir degtinės. Jie pykosi, – liudijos teisme O.Rapidova. – Vėliau Sveta paskambino geresnės nuotaikos, sakė, kad gavo raktą ir pateko į namus. Ji paskambino truputį vėliau ir aš girdėjau, kaip jie barėsi, aiškinosi santykius. Svetlana jį barė, koneveikė necenzūriniais žodžiais, įžeidinėjo, sakė, kad jis apkalba savo draugus. Kelias akimirkas kalbėjome visi trys, nes ji buvo įjungusi garsiakalbį. Manęs klausė, ar esu kada sakiusi, kad ji dirbo bare. Paneigiau tokias kalbas ir išgirdau Guramą kažką sakant. Svetlana paaiškino, kad jis pavadino ją paleistuve.“

Tokio karšto kivirčo su sutuoktiniu metu kalbėjusi ir su drauge moteris į ragelį pasakė, kad vyras išėjo į virtuvę ir garsiai svarstė, ar tik jis neketina paimti peilio.

Draugė ramino S.Černyševą, o ši vis pasakojo, koks jos sutuoktinis blogas. Netrukus telefono ragelyje O.Rapidova išgirdo, kaip draugė ją tris kartus pašaukė vardu, pasigirdo vaikų verksmas. Moteris suprato, kad nebesusikalbės su drauge ir padėjo ragelį. Ji iškart paskambino bičiulės seseriai ir papasakojo, kas dedasi draugės šeimoje.

Abi moterys suskubo vėl skambinti Palangoje esančiai S.Černyševai. Po kažkiek laiko telefonu atsiliepė G.Lobjanidzė ir pasakė, kad žmona išėjo pirkti alaus, o gal šiaip pakvėpuoti grynu oru.

„Buvo vėlus metas, sunku patikėti, kad dar galėjo dirbti parduotuvės. Klausiau, kodėl jis mušė žmoną, o jis atsakė, kad tik truputį jai trinktelėjo. Guramas klausė, ar negaliu pas juos atvažiuoti, bet aš pati buvau su mažu vaiku ir negalėjau jo palikti, paprašiau, kad grįžusi Sveta man pasuktų. Telefonas suskambo, po vidurnakčio, aš jau miegojau. Skambino Guramas, jis sunkiai kvėpavo. Pasakė, kad Svetlana guli šalia jo visa pajuodusi ir jau atšalusi. Bandžiau klausti, ar ji apalpusi, jis paneigė ir pasakė, kad ji – negyva. Prašė iškviesti policiją ir greitąją“, – teisme pasakojo liudytoja.

Tą pačią naktį medikai konstatavo S.Černyševos mirtį.

Sunkiai sužeistas peiliu buvo ir jos sutuoktinis. Jam peiliu buvo perdurtas plautis, vyras išgyveno operaciją ir liko gyvas.

Vaikus šiek tiek laiko augino Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų personalas, vėliau juos į Gruziją išsivežė G.Lobjanidzės mama.

Antradienį teisme šis vyras buvo kaltinamas savo sutuoktinės nužudymu. Velionei peiliu buvo durta penkis kartus.

Be to, teisiamajam inkriminuotas skausmo sukėlimas žmonai prieš savaitę iki lemtingųjų įvykių bei suklastoto vairuotojo pažymėjimo įgijimas bei laikymas.

Vyras nepripažįsta kaltės. Teismui parodymus jis yra apsisprendęs duoti tik tada, kai bus išklausyti visi liudytojai.

Kaltinamąjį ginantis advokatas Alius Galminas teigė, jog G.Lobjanidzė bandys įrodinėti, jog jo sutuoktinė nusižudė pati. Esą tokiu būdu jie vienas kitam norėjo įrodyti savo meilę.

„Mano ginamojo teigimu, ji pati pakėlė prieš save ranką. Aišku, abu buvo neblaivūs. Tarp jų buvo tokia meilės išraiška. Žalodamiesi jie aiškindavosi, kuris labiau myli, ar gali dėl antrojo nusižudyti. Tąkart ir ji, ir jis dūrė sau peiliu. Moteris mirė, o vyras išgyveno. Šioje šeimoje ir anksčiau buvo, kai būdami neblaivūs jie pjaustėsi venas. Jie buvo linkę į savęs žalojimą“, – teigė advokatas.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad mirusiosios kraujyje buvo apie 2 promilės alkoholio, sutuoktinis buvo truputį blaivesnis.

Liudytoja O.Rapidova pasakojo iš bičiulės girdėjusi, kad riešus susižalojo draugaudama su pirmąja savo meile kažkokiu Vitioku.

Siekdamas įrodyti ginamojo nekaltumą advokatas paprašė teismą skirti kompleksinę teismo medicinos ekspertizę, kuri turėtų atsakyti į pagrindinį klausimą – ar moteris galėjo kairėje rankoje laikydama peilį mirtinai susižaloti.

G.Lobjanidzė susižalojo tuo pačiu peiliu.

Teisėjai nusprendė apklausti teismo medicinos ekspertą, atlikusį skrodimą, ir tik tada spręsti, ar reikia papildomos ekspertizės.

GALERIJA

  • Gurami Lobjanidzė
  • Alius Galminas
  • Gurami Lobjanidzė
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Taip taip

Tik toks advokatas ir gali didžiausią niekšą ginti, stengtis įrodyti nekaltumą. Gerai, kad ne visus teisėjus gali įtakoti netikri advokatai. Kartą teko su šiuo advokatu susidurti, daugiau nei didžiausiam priešui nelinkėčiau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS