Vaikų vilionės Klaipėdoje tęsiasi: šįkart vyras siūlo važiuoti į baseiną | Diena.lt

VAIKŲ VILIONĖS KLAIPĖDOJE TĘSIASI: ŠĮKART VYRAS SIŪLO VAŽIUOTI Į BASEINĄ

Dėl savo vaikų saugumo sunerimusios mamos internete ėmė dalytis žinia, esą prie Sulupės gatvėje esančios Klaipėdos Vydūno gimnazijos nuolat trinasi įtartinas tipas. Liudininkų teigimu, vyras tyko mokinių ir siūlo dviračiu juos nuvežti į baseiną.

Kad Žvejybos uosto rajone dedasi negeri dalykai, neseniai pranešė viena klaipėdietė. Įtarimą sukėlė keistas vyras, žalsvu dviračiu ir su kuprine ant pečių sukantis ratus aplink Vydūno gimnaziją. Jį įsiminti ir užfiksuoti jau spėjo kelios mamos.

Esą penktadienį keistuolis klaipėdiečių vaikams pasiūlė drauge važiuoti į baseiną. Socialiniuose tinkluose pasklidusi žinia privertė sunerimti tėvus. Juolab kad apie panašius atvejus „Žvejybos uoste“ pranešama nebe pirmą kartą.

Šių metų pradžioje pietinės uostamiesčio dalies gyventojus išgąsdino kitas moters žinutė apie pedofilą. Parašiusi į socialinį tinklą „Facebook“ įspėjimą klaipėdietė teigė, kad grįžusi iš kiemo jos dukra, papasakojo bauginantį dalyką. Esą prie jos ir kitų mergaičių priėjo nepažįstamas dėdė ir siūlė mažametėms nepadorius dalykus, kalbėjo apie su lytiniais organais susijusius dalykus.

Po kelių dienų iš kiemo parėjęs tos pačios moters sūnus prasitarė, kad tas pats vyras paklausė jo, ar vaikas nori su juo lytiškai santykiauti. Tėvai palygino, kaip abu vaikai apibūdino nepadoriai kalbėjusį vyrą ir priėjo išvados, kad tai buvo tas pats asmuo.

Įtariamasis apibūdinamas: apie 175-180 cm ūgio, plonas, žilų plaukų, su akiniais.

Pareigūnų teigimu, tėvai turėtų būti budrūs ir atidesni savo atžalų pasakojimams. Atsiranda kur kas daugiau šansų sučiupti nusikaltėlį, kai yra žinoma, kaip jis atrodo, kaip bendrauja, kokią mašiną vairuoja. 

Nusikaltimus prieš vaikus tiriantys prokurorai ragina tėvus nepatingėti ir pranešti apie panašius įvykius policijai. Tada būtų kur kas paprasčiau išsiaiškinti tokio suaugusiojo ketinimus bei buvimo vietas. Labai svarbu nustatyti, kaip įtariamasis atrodo, kokiais būdais vilioja vaikus. Turėdami ne vieną pareiškimą policininkai dirbtų kur kas uoliau, nei žvalgydamiesi internete minimose vietose.

Tai leistų identifikuoti įtariamąjį. Net jeigu nebūtų už ką tokio asmens bausti, pareigūnų rodomas jam dėmesys leistų užkirsti kelią nusikaltimui.

Kita vertus, sužinoję informaciją iš pirmų lūpų, pareigūnai turėtų daugiau žinių apie realius įvykius ir nesiimtų ieškoti to, ko nė nebuvo. Mat internetu platinama žinia labai greitai iškraipoma ir netrukus būna nebeatpažįstama.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

To ko

Ko policija snaudžia? Tikriausiai savas ir tiek.

...

Neturi zmones ka veikti matosi dirbti eikit geriau nesvaige cia. Ar nors matote veida zmogaus kad teigiate jog pries metus kazka siule ir pan...

R.

O policija ką, laukia kol kas įvyks rimto? O taip, dabar nėra nusikaltimo sudėties.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS