Danai užėmė „Prūsiją“? | Diena.lt

DANAI UŽĖMĖ "PRŪSIJĄ"?

Praėjusią savaitę S.Šimkaus gatvėje ant pastato, kuriame kadaise buvo restoranas ir viešbutis "Prūsija", suplevėsavo svetimos šalies vėliava su baltu kryžiumi raudoname fone. Labiau apsiskaitę klaipėdiečiai atpažino, jog tai danų valstybės ženklas.

Daugelis pro namą ėjusių miestiečių sunerimo. Vieni, įvertinę tai, kad "Prūsiją" okupavo danai, sakė, jog pastatui bus galas, kiti trynė delnais, tikėdamiesi, kad svetimšaliai sutvarkys objektą ir jis atsikratys landynės statuso bei daugiau nebešiurpins praeivių.

"Kokteilis" bandė įeiti į vidų ir pasikalbėti su pastate įsikūrusiais danais, tačiau į beldimą niekas neatsakė. Matyt, Danijos atstovai buvo išėję į parduotuvę ir todėl negalėjo atsakyti, koks bus tolesnis "Prūsijos" likimas.

Apie vėliavą

Valstybinė Danijos vėliava – vadinama Dannebrog. Raudoname fone baltas, pasirodo, ne koks nors, o skandinaviškas kryžius. Vėliau šiuos kryžius paveldėjo kitos šiaurės šalys: Švedija, Norvegija, Suomija ir Islandija. Danijos–Norvegijos sąjungos metu ši vėliava buvo ir Norvegijos vėliava – iki 1821 m., kol Norvegija patvirtino savo vėliavą.

Beje, Danijos vėliava yra seniausiai nepakitusi vėliava. Manoma, kad ji plevėsuoja nuo XIV a.

Tai bent plotas

Didžiausia sala pasaulyje – Grenlandija priklauso Danijai. Grenlandijos plotas siekia 2 130 800 kv. km. Taigi, faktiškai Danija didesnė už Meksiką.

Išaiškėjo tiesa

Vikingai, tarp kurių buvo ir danų, niekada nedėvėjo šalmų su ragais. Su tokiais šalmais buvo neįmanoma kovoti, jie tiko tik žyniams.

Linksmieji tirščiai

Danijoje laimingas vyras grįžta namo su vaikiška lovele, kurią ką tik pirko. Užėjęs į vonią pamatė, kad kažkoks tipas skutasi. Vyras, įbėgęs į kambarį, riktelėjo žmonai:

– Galėjai bent patikslinti, kai sakei, kad greitai mūsų bus trys!

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS