Gatvėje kabo valiuta | Diena.lt

GATVĖJE KABO VALIUTA

"Kokteilis", kaip ir jūs, taip pat nepatikėtų, jei ne Alfredo atsiųsta nuotrauka: Klaipėdos rajono sostinėje – Gargžduose – pinigai kabo tiesiog ant šaligatvio.

"Jei trūksta pinigų, juos išsikirpęs gali pridėti prie likusios sumos ir nusipirkti, ko nori", – juokavo vyriškis.

Anot skaitytojo, įvairiais laikais Lietuvoje cirkuliavusi valiuta yra iškabinta prie centrinės miesto – Klaipėdos – gatvės. Neaišku, kiek ilgai kupiūros džiugins gargždiškius ir svečius, tad norintieji jas pamatyti numizmatai neturėtų delsti, ragino Alfredas.

Pradedantiesiems numizmatams

Jei labai "užsikepėte" kolekcionuoti monetas, būtinai pasitarkite su labiau patyrusiu žmogumi. Todėl užmegzkite ryšius su numizmatais. Daugelyje miestų juos jungia vietos numizmatų asociacijos – tai saugios pagalbos kolekcininkams organizacijos. Ten galima keistis eksponatais su kitais kolekcininkais.

Saugiausia pirkti specializuotose parduotuvėse. Mažai tikėtina, kad jose nusipirksite padirbtų monetų ar permokėsite. Jų parduotuvių yra didesniuose miestuose, daugelis jų siūlo ir internetinės prekybos paslaugas.

O vertingiausių monetų galima įsigyti numizmatikos aukcionuose. Ten prekiaujama vertingiausiomis, antikvarinėmis numizmatinėmis vertybėmis. Atsižvelgiant į didelę vertę, parduodami objektai yra visada gerai ištiriami ir aprašomi. Vienodai saugiai apsipirkti galite numizmatikos renginiuose ir parodose.

Blusų turguje – rizikinga

O štai atrasti vertingą egzempliorių tarp menkos vertės monetų blusų turguje tapatu laimėti loterijoje. Panašiai kaip tikrose loterijose, dauguma žaidėjų pralaimi. Antikvariatuose ir blusų turguose kartais galima įsigyti įdomių monetų už patrauklią kainą, tačiau taip atsitinka labai retai. Ypač blusų turguose parduodama monetų, kurių tikrumas nėra patvirtintas.

Panašiai atsargiai reikėtų pirkti ir internetiniuose aukcionuose.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS