Gerkite gryną vandenį | Diena.lt

GERKITE GRYNĄ VANDENĮ

Sveikuolis Aleksas tvirtina, kad yra tik vienas gėrimas – vanduo. Visi kiti vadinamieji "gėrimai" – arba maistas (sultys, pienas), arba nuodai (kava, arbata, alkoholis).

Anot vyriškio, nustojus gerti kavą ar arbatą, gali skaudėti galvą, tačiau tai truks tik kelias dienas. Tad galima pakentėti ir daugiau negerti šių nenaudingų gėrimų.

Pasak skaitytojo, kai norisi gerti, reikia gerti tik vandenį. Jo negalima vartoti valgant. Vanduo neturi būti labai šaltas, geriausiai – vėsus.

Gerti reikia pamažu, kol numalšinsite troškulį. Negerkite, kai nejaučiate troškulio, ir nepripraskite prie pernelyg dažno vandens gėrimo.

Filtrą pirkite tik įsitikinę

"Kokteilis" gavo informacijos, kad Lietuvoje geriamojo vandens kokybė, palyginti su kitomis valstybėmis, yra gera. Tiesa, jo kokybė labai skirtinga ir priklauso nuo vietos, iš kur išgaunamas, bei nuo įmonės, tiekiančios vandenį.

Dažniausiai žmones kankina klausimas: ar galima gerti vandenį iš čiaupo, ar reikia jį filtruoti?

Prieš priimant sprendimą įsirengti filtrą savo namuose, reikėtų žinoti atsakymą – ar jis pagerins, ar pablogins geriamojo vandens kokybę.

Būtina žinoti, kad daugelis vandenį gerinančių filtrų gerokai pakeičia gamtinio vandens cheminę sudėtį. Pavyzdžiui, suminkštinus gamtoje esantį vandenį, jame esantys kalcio, magnio, kalio jonai, kurie būtini žmogui, yra pakeičiami mažai naudingu natriu, kuris kaip tik ir gali padidinti kraujo spaudimą.

Nors vanduo tampa minkštesnis, jis faktiškai pavirsta "negyvu". Toks vanduo tinkamas skalbimui, vandens šildymo sistemoms užpildyti, bet netinka maistui gaminti.

Kiek kitokia nuomonė

Kietas vanduo sveikatai nekenksmingas. Gerdami kietesnį vandenį, žmonės mažiau serga širdies ligomis ir hipertonija, o vartodami minkštą vandenį – dažniau. Nėra įrodyta, kad kietas vanduo sukelia akmenligę.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Hm

Pas mus ir taip jau atiteka ,, negyvas" vanduo,negyvesnio nepadarysi.

Daktaras ziauriauskas

Gerti butina tik distiliuota vandeni ;)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS