Įspūdingas apžvalgos bokštas | Diena.lt

ĮSPŪDINGAS APŽVALGOS BOKŠTAS

Kai vasarą, per atostogas, lankysitės šiaurės Lietuvoje, turėkite drąsos užlipti į prie Kirkilų karstinių ežerėlių pastatytą apžvalgos bokštą.

Sumanytojai teigia, kad statinys, esantis Biržų rajone, primena kanoją arba grimztančią valtį.

Aukščio nebijančių narsuolių 30 m aukštyje laukia beveik 30 kv. m apžvalgos aikštelė.

Iš jos atsiveria nuostabi panorama: 30 vandens pilnų smegduobių, vadinamų Kirkilų draustinio ežerėliais, kurių skersmuo – apie 35 m ir daugiau.

Vietos gyventojai pasakojo, kad esant tam tikroms sąlygoms vasarą jie nusidažo įvairiomis spalvomis.

Kas vengia aukščio, pirmajame apžvalgos bokšto aukšte yra 28 kv. m amfiteatras susibūrimams, nedideliems renginiams ar tiesiog poilsiui.

Iš viso statinio aukštis – beveik 32 m. Tai nei daug, nei mažai. Pavyzdžiui, Drevernos apžvalgos bokštas – 15 m aukščio.

Nugalėkite aukščio baimę

Kad būtumėte drąsesni palypėję aukštai, reikia prie to priprasti.

Po truputį rinkitės vis didesnį aukštį. Pradėkite nuo žiūrėjimo į apačią pro aukštesnių pastatų langus. Kai iš aukštai žvelgsite į apačią, prisilaikykite, atsiremkite į ką nors. Tai padės jums jaustis saugiau ir nuvyti baimę. Vėliau pabandykite nušokti į baseiną nuo nedidelio tramplino. Draugų padedami pabandykite įlipti į medį. Bičiulių buvimas šalia suteiks saugumo jausmą. Lipkite kopėčiomis kaskart vis aukščiau. Sūpynės – puikus būdas norintiems nugalėti akrofobiją. Aukštį, kuriame supsitės, reguliuokite patys, kiekvieną kartą supkitės šiek tiek aukščiau. Svarbiausia – turėkite kantrybės. Nepasiduokite, jeigu kartais vis dar užklups baimė. Stenkitės nukreipti mintis kitur ir galvokite, kiek jau pasiekėte.

Būtina žinoti

Vaivorykštės lankas – iš tiesų ne lankas, o apskritimas. Tačiau išvysti visą vaivorykštę galima tik pro lėktuvo langą.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

r

Grazu ten. Bet ne ka maziau grazu ir kituose apzvalgos bokstuose. Pernai keliavome nuo vieno prie kito su seima automobiliu. Neisdildomas graziosios Lietuvos ispudis. O bokstus lengva rasti per google maps.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS