Jei vyksite Panevėžio link | Diena.lt

JEI VYKSITE PANEVĖŽIO LINK

Vasaros tiek ir liko – beveik trys savaitės. Tad kol dar yra šiltesnės ir ilgesnės dienos, nesėdėkite namie. Važiuokite, pavyzdžiui, į Panevėžio pusę. Ten yra ką pamatyti.

Ypač įspūdingi keturi objektai: Krekenavos regioninis parkas su Pašilių stumbrynu, Bistrampolio dvaras, Upytės tradicinių amatų centras ir Klemenso Sakalausko privatus muziejus.

Apsilankantieji Krekenavos parke paprastai užsuka ir į Bistrampolio dvarą. Čia galima apsistoti barono Bistramo apartamentuose, paragauti pagal senus receptus paruoštų patiekalų, pasijodinėti žirgais ar aplankyti dvaro muziejų.

Tarp gausiausiai lankomų vietų ir Upytės tradicinių amatų centras, kuriame bet kuris norintysis gali pasimokyti minti, verpti ir austi linus, taip pat spausti linų sėmenų aliejų, pagaminti įvairių patiekalų.

Itin populiarus ir K.Sakalausko privatus senienų muziejus, stebinantis įvairių senų daiktų – muzikinių dėžučių, armonikų, laidynių, garo variklių ir dar daug ko gausa.

"Kokteiliui" pavyko sužinoti, kad iš užsieniečių Panevėžio kraštą labiausiai mėgsta kaimynai latviai.

Vietos žmonės "Kokteiliui" teigė, kad klaipėdiečių dėmesio laukia nemažai tikrai įdomių objektų, turistinių maršrutų.

Pavyzdžiui, yra parengtas maršrutas, skirtas bene didžiausiai krašto garsenybei – Juozui Miltiniui. Norintieji gali ne tik apsilankyti Panevėžio dramos teatre, kur dirbo režisierius, bet ir jo studijų centre, saugančiame ir tyrinėjančiame palikimą. Taip pat galima bus paragauti J.Miltinio mėgtų patiekalų, pagamintų pagal autentiškus paties režisieriaus receptus.

Galbūt kada nors klaipėdiečius pakvies ir maršrutas po Puziniškio dvarelį, skirtas čia gyvenusiai garsiai rašytojai Gabrielei Petkevičaitei-Bitei. Pasirodo, ji net pirmininkavo pirmajam Lietuvos Steigiamojo Seimo posėdžiui.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vasara

Vasaros dar liko iki rugsėjo 21 dienos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS