Kai gyveni atostogomis | Diena.lt

KAI GYVENI ATOSTOGOMIS

Tikriausiai atkreipėte dėmesį, kad po atostogų dar norėtumėte kelių dienų poilsiui.

Nieko nuostabaus, mat psichologai nerekomenduoja labai staiga išvykti atostogauti arba grįžti į darbą jau kitą dieną po kelionės.

Net grįžus į darbą žmogui būtinas tam tikras adaptacinis periodas. Tyrimai rodo, kad šis periodas gali trukti 7–10 d.

Apskritai tai priklauso nuo žmogaus, ir kai kam pavyksta vėl įšokti į trasą. Neretai pirmomis dienomis dirbant savo darbą, mintys sukasi apie atostogas, ypač jei jos buvo puikios.

Ne veltui sakoma: jei turite svarbių klausimų, o vadovas ką tik iš atostogų grįžęs, neikite jų tvarkyti, nes jo mintys dar gali būti šiek tiek kitur.

Dažnai iš po atostogų nesinori grįžti į darbą, tačiau taip gali nutikti dėl įvairių priežasčių: galbūt žmogus apskritai nėra patenkintas savo darbu, gal jis jame blogai jaučiasi, o galbūt iš po ramaus poilsio sunku vėl įsitraukti ir sutelkti dėmesį, nes darbe reikalinga greita reakcija.

Todėl reikia analizuoti savo savijautą, suvokti, kodėl nenorime grįžti į darbą, o jei sunku tai suprasti – nebijokime pasikalbėti su draugais arba su psichologais, nes tai gali smarkiai pagerinti gyvenimo kokybę.

Būkite atsargūs – perkūnija

Pastaruoju metu dėl oro temperatūros svyravimų neretai griaudi perkūnija.

"Kokteilis", siekdamas jus išgelbėti nuo tragedijos, ragina griaudžiant perkūnijai, nevaikščioti vandens telkinių krantais ir apskritais neiti iš namų.

Perkūnui grūmojant uždarykite langus, duris ir dūmtraukius, sklendes. Pasirūpinkite, kad nebūtų skersvėjų, kurie gali įtraukti kamuolinį žaibą.

Perkūnijos metu nebūkite arti elektros laidų, antenų, langų, durų, namo lauko sienų, už kurių auga dideli medžiai.

Žaibuojant nevažiuokite dviračiu, motociklu, keturračiu ar paspirtuku.

Susidūrę su kamuoliniu žaibu, nerodykite jokio aktyvumo. Pagal galimybes elkitės ramiai ir nejudėkite, nesiartinkite prie jo, nepalieskite jo kokiu nors daiktų, nes gali sprogti.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS