Katinas nuramino skausmus? | Diena.lt

KATINAS NURAMINO SKAUSMUS?

"Kokteilis" rašė apie tai, kad nuo neatmenamų laikų žmogaus gera patarėja ir draugė yra katė. Skaitytojai pateikė nemažai tai patvirtinančių pavyzdžių.

"Tėveliui skaudėjo kojas, sakydavo – reumatas. Kai jis sėdėdavo prie stalo, katinas tupėdavo jam ant kelių, o kartais priekinėmis kojomis taip pat ant stalo būdavo pasirėmęs. Žinojo apie skaudamą vietą. Vėliau tėveliui skausmai nurimo. Manau, kad padėjo katinėlis, – savo artimųjų istoriją papasakojo Milda. – O kai mama eidavo melžti karvės, katytė tupėdavo šalia ir kantriai laukdavo. Įpiltą pieną tuoj su pasitenkinimu išlakdavo. Tad katės – naminiai gyvūnėliai ir jie nori turėti namus, nenori valkatauti."

Žinojo apie ligą

O Viktorija papasakojo graudžią istoriją: "Priglaustas atklydėlis katinas pradėjo keistai meilintis tėčiui: vis užšokdavo jam ant kelių ir atsistojęs prisiglausdavo, tarsi apkabindavo jį. Po kažkurio laiko tėčiui buvo nustatytas pažengusios stadijos skrandžio vėžys. Mes nieko neįtarėme, nes tėčiui nieko neskaudėjo, tik pykindavo. Ar katinas pajuto ligą anksčiau ir slaugė jį? Po tėčio mirties katinas išėjo ir namuose daugiau nepasirodė".

Katė – moteris barakuda?

Zelemunčikas turi savo nuomonę apie kates.

"Žmogaus draugas – šuo. Jis visur eis su šeimininku, o katė kaip moteris barakuda, gyvena ne su draugu, o ten, kur jai geriau. Šeimininkui išėjus iš namų, katė neseks iš paskos, o liks ten, kur šilta ir yra maisto", – pareiškė vyriškis.

Prieštarauja poetei

Romas nieku gyvu nenori sutikti su australų poetės Pam Brown pasakytais žodžiais, kad katė stengsis išsilaikyti ant kelių, net kai kilsite iš kėdės.

"Nesutinku, – pyko skaitytojas. – Mano katė, vos tik padarius judesį keltis, nulipa nuo kelių."

Linksmieji tirščiai

Praėjusių Kalėdų naktį su manimi kalbėjosi ne tik katinas, bet ir žmona. Sakė: "Albinai, sėsk prie stalo, viską tau atleisiu."

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Milda

Malonu, dekui p. Ceskai uz paviesinima apie katineli.Pratesiu si pasakojima- iskeliavus teveliui amzinyben, Rainis dingo, mes isvykome, namai liko tusti. Taciau kaskart atvykus, katinelis prisistatydavo is....niekur?, glaustydavosi, budavo primaitinamas ir vel likdavo kieme, nulydedamas mus liudnu zvilgsniu.Karta gryzo vilkdamas kojyte, pasirodo ""nesilaike eismo"", papuole i avarija.Pagijo., issilaize. Taciau artejo senatve, iskrito dantys...tapo liudnas ir viena karta jo....nebesulaukeme. Taigi, ne tik suneliai istikimi seimininkams, bet ir katineliai lieka prisirise prie namu ir isejusiu amzinyben likusios auros.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS