Keliautojai gurmanai | Diena.lt

KELIAUTOJAI GURMANAI

Jei prieš kelionę jums kyla daug klausimų apie patogumus, labai atidžiai renkatės viešbutį bei restoranus, akivaizdu, kad jūs – keliautojas gurmanas.

Šio tipo turistams, mėgstantiems komfortą, rūpi išskirtinumas – jeigu jau valgyti svetur, tai tikrai ne savo įprastus pusryčius, o ką nors ypatinga. Jie gali paaukoti daug kelionės laiko tinkamų restoranų ar kavos gėrimo vietų paieškai, mažai pamatyti, bet užtat valgyti labai skaniai itin malonioje kompanijoje.

Šio tipo turistai ypač žavisi naujais potyriais – nori nuolatos ką nors išbandyti pirmąkart. Tiesa, pusę pasaulio išmaišiusį keliautoją vis rečiau pavyksta kuo nors nustebinti, tačiau gurmanams tai – būtina kelionės dalis, dažnai verčianti keliauti vis į tolimesnius kraštus ieškant to, ko joks kaimynas dar nėra matęs, ragavęs ar kitaip patyręs.

Atrodytų, kad būti gurmanu priklausytų pasiturintiems senjorams. Tačiau dažniausiai prie šio keliautojų tipo priskiriami smalsūs ir viską, kas nauja, mėgstantys jaunuoliai.

Dromomanai bėga nuo savęs?

Kitas keliautojų tipas – dromomanai (terminas "dromomanija" kilęs iš graikų kalbos: dromo reiškia bėgti, manija – liguistas potraukis) keliauja tam, jog nuslopintų nerimą.

Vadinamiesiems dromomanams pasireiškia nenugalimi impulsai klajoti. Po kelionės aprimęs ir kurį laiką sėsliai pabuvęs dromomanas vėl nori dingti, bėgti, keisti aplinką, tarsi kurdamas iliuziją, kad kelionės ką nors jo gyvenime pakeis.

Su lengva dromomanijos forma turbūt ne vienam teko susidurti, tačiau vertėtų gyventi ne vien kelionėse. Reikėtų išmokti džiaugtis ir nedidelėmis išvykomis, leisti sau pakeliauti kad ir 10 km spinduliu, "turisto akimis" besižavint aplinka, besidomint istorija, kalbinant praeivius, mėgaujantis buvimo kelionėje būsena.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS