Kelionės priešas – nauji batai | Diena.lt

KELIONĖS PRIEŠAS – NAUJI BATAI

Yra žmonių, kurie, nors ir vyksta į aktyvią kelionę, taupo vietą lagamine ir neįsideda kojinių. O vėliau pažintinėje savaitės išvykoje – iki didžiausių pūslių nutrintos pėdos, skausmai, keiksmai ir daug priekaištų kelionės draugams.

Dar viena didelė klaida – į kelionę vykti naujais batais. Jei senoji avalynė, prie kurios jau priprasta, kelionėje vargina kojas, tai ko galima tikėtis iš naujos, nežino niekas.

Kelionėms, per kurias daug vaikščiojama, patartina imti patogią sportinę avalynę.

O damoms, norinčioms bent kartą trumpam "atitrūkti nuo žemės", reikėtų į lagaminą priimti ir vieną porą platformas turinčių batų ar kiek patogesnius masyvaus kulno batelius.

"Kokteilis" žino: ne taip viskas paprasta ir vykstant į poilsines keliones. Nors tikimės tik saulės, jūros ir vandens, reikia pasirūpinti ne tik maudymosi kostiumėliu, bet ir tinkama paplūdimio avalyne. Nes labai tikėtina, kad pietiniuose kurortuose laukia ir ypač karštas smėlis, ir akmenuotos, uolėtos pakrantės, o jūros dugne tyko jūrų ežiai.

O šiaip pagrindinis kriterijus, kuriuo vadovaudamiesi dėtumėte batus į lagaminą, yra kelionės tipas. Jų yra pačių įvairiausių: tai poilsinės, pažintinės ar iš šių dviejų susidedančios mišrios kelionės, savaitgalio išvyka į kurią nors sostinę ar kruizas laivu, povestuvinė ar proginė kelionė, slidinėjimas ar kelių savaičių žygis per kalnus.

Nemokami patarimai

Jeigu avalynė nepatogi, batai spaudžia, pamėginkite patepti jų vidų kremu veidui. Po to apsiaukite ir porą valandų pavaikščiokite.

Kad "negraužtų" kulno, kietus naujų batelių užkulnius įtrinkite žvake, drėgnu muilu arba suvilgykite spiritu.

Norėdami truputį pratempti batus, jų vidų sudrėkinkite odekolonu, tuoj pat jais apsiaukite ir viršų taip pat padrėkinkite odekolonu.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zelemunčikas

Nežinau,kaip jum,bet man gražiausia moteris be batų ir nuoga,kaip ir nosis be snarglio.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS