Klausimas kulinarui | Diena.lt

KLAUSIMAS KULINARUI

Toks ponas S., didelis gurmanas, mėgstantis daryti valgį ir besidomintis visokiomis kulinarinėmis naujovėmis, viename solidžiame leidinyje aptiko dėmesio vertą receptą, kaip pagaminti tešloje keptą kalakutienos pjausnį, iliustruotą jau gatavo patiekalo apetitą žadinančia nuotrauka. "Nuostabu", – pagalvojo ponas S., apsidžiaugęs, jog nebereikės galvoti, ką pagaminti savo šeimai antrosios Kalėdų dienos pietums. Tik štai pradėjęs toliau domėtis, kokių ingredientų šiam patiekalui reikia, suglumo. Pasirodo, norint išsikepti kalakutienos pjausnį tešloje, reikia ne kalakutienos, bet veršienos. O čia tai stebuklas! Įdomu, kuriuo gamybos proceso momentu veršiena virs kalakutiena?

Rinkodaros triukas

– Sakykite, ką turite skanaus pavalgyti?

– Deja, tik guliašo.

– Bet juk jūsų restorano meniu – kelios dešimtys patiekalų.

– Tai čia tik tam, kad sužadintume apetitą.

Pagrįsti įtarimai

Viršininkas kreipiasi į bendrovės buhalterį:

– Tamsta, jūs jau dešimt metų dirbate mano vadovaujamoje įmonėje, bet nė sykio neprašėte padidinti algos. Kokiomis aferomis jūs čia užsiimate?

Esminis klausimas

Vyksta didelis teismo procesas dėl banko apiplėšimo. Prisiekusieji išeina į kambarį pasitarti, po valandėlės grįžta ir pareiškia:

– Mes nusprendėme, kad teisiamasis yra nekaltas pagal visus keturis kaltinimus.

Suprantama, visi puola sveikinti teisiamojo, šeimos nariai iš džiaugsmo apsiašaroja, advokatas spaudžia ranką. Galiausiai išteisintas vyrukas susirūpinęs apsižvalgo ir sutrikęs tyliai perklausia advokato:

– Tai kaip čia dabar, ar man ir pinigų bankui grąžinti nereikės?

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS