Klauskite katės patarimo | Diena.lt

KLAUSKITE KATĖS PATARIMO

Jei nežinote, kur kambaryje pastatyti lovą, kad miegas būtų sveikas, pasinaudokite senu geru būdu. Nuo neatmenamų laikų žinoma, kad geriausias patarėjas – katė. Kur atsigula į kambarį įleista keturkojė, ten reikia statyti lovą. Vadinasi, toje vietoje yra tinkamiausi biomagnetiniai srautai. Blogame lauke katė nemiega.

Tačiau "Kokteilis" nugirdo, kad gali būti atvirkščiai. Kaip jūs manote?

Garsūs žmonės apie jas

Australė poetė Pam Brown teigė: "Katė stengsis išsilaikyti ant kelių, net kai kilsite iš kėdės. Iki paskutinės minutės ji tikėsis, kad prabus jūsų sąžinė ir sėsite atgal."

O amerikiečių aktorė Jane Pauley yra pastebėjusi: "Nėra taikesnio vaizdo, nei mieganti katė."

Anglų filosofas Alfredas Northas Whiteheadas tvirtino, kad šuo ant žmogaus kelių užšoka, nes myli jį, o katė – nes ten šilčiau.

Juodakailės pavojingesnės?

Alergija gyvūnams iškelia nemenką iššūkį – kadangi daliai žmonių ji išsivysto jau tik įsigijus katę ar šunį, visi sprendimo būdai atrodo drastiški. Jei įmanoma, alergologai siūlo augintinio atsisakyti, tačiau daugelis su tuo niekuomet nesutiks. Tad ir gyvename su dirgikliu, kuris kartu yra ir geriausias draugas.

"Kokteiliui" pavyko sužinoti, kad šiuo metu Europoje alerginį jautrumą gyvūnams turi 13 proc. žmonių. Kalbant apie alergijas gyvūnams –  gana dažnai nutinka taip, jog vaikui, neturinčiam jokių jautrumo požymių, tėvai, nieko bloga net nepagalvoję, nuperka gyvūną, o jau su juo susidūrus atžalai išsivysto alergija.

Dažniausiai nuo gyvūnų kenčia kvėpavimo takai: pradedame čiaudėti, sloguoti, net dusti.

Retesniais atvejais pažeidžiama ir oda – nuo naminių gyvūnų žmogų gali berti, niežėti oda. Labiau "nedraugiška" už šunį yra katė, kuriai alergiją turi daugiau žmonių nei bet kokiam kitam gyvūnui. Įtakos turi ir kailio spalva – juodaplaukės katės jautrumą sukelia dažniau.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Viktorija

Priglaustas atklydėlis katinas prasdėjo keistai meilintis tėčiui: vis užšokdavo jam ant kelių ir atsistojęs prisiglausdavo, tarsi apkabindavo jį. Praėjo kažkiek laiko ir tėtčiui buvo nustatytas pažengusios stadijos skrandžio vėžys. Mes nieko neįtarėme, nes tėčiui nieko neskaudėjo, tik pykindavo. Ar katinas pajuto ligą anksčiau ir slaugė jį? Po tėčio mirties katinas išėjo ir namuose daugiau nepasirodė...

zelemunčikas

Žmigaus draugas šuo,paliekant namus,eis su šeimininku,katė kaip boba-barakuda,gyvena ne su draugu,o ten kur šilta ir sotu.Šeimininkui išėjus iš namų lieka kur šilčiau ir sočiau.

Milda

Teveliui , skaudejo kojos, sakydavo - reumatizmas. Taigi tevelis sedi sau prie stalo, katinelis ant keliu tupi, o kartais priekinem kojytem, taip pat ant stalo pasiremes. Zinojo, apie skaudama vieta, manau ir padejo nurimti skausmui.O mama keliaudavo melzti karvytes, tai katyte tupedavo salia ir kantriai laukdavo , o ipilta pieneli su malonumu tuoj islakdavo.Tai naminiai gyvuneliai ir jie nori tureti namucius, ""bomzuoti ""nelinke.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS