Kraipo, nes nori suprasti | Diena.lt

KRAIPO, NES NORI SUPRASTI

Mokslininkams pagaliau pavyko atsakyti, kodėl šunys pakreipia galvas, kai klausosi šnekančių šeimininkų.

Anot išminčių, taip keturkojai stengiasi pagal mimikas suprasti šeimininkų emocijas ir kartu geriau pamatyti jų veidus. Pastebėta, dažniau galvas kraipo šunys dideliais dideliais snukiais. Kodėl jie? Tyrinėtojai ir į tai turi atsakymą: tokiems augintiniams normaliai matyti neleidžia ilga nosis.

Yra ir antra versija, kurią paskelbė kiti mokslininkai. Šunys, norėdami geriau išgirsti, nukreipia ausis į garso sklidimo židinį.

Galima ir nesutikti

Tie patys šunis tyrinėjantys mokslininkai pareiškė, kad labiausiai besikandžiojantis šuo pasaulyje – vokiečių aviganis. Po jo – čiau-čiau ir kolis (škotų aviganis). Mažiausiai besikandžiojantys šunys – auksaspalvis retriveris, pudelis ir čihuahua.

Nepalikite automobilyje

Vasarą automobiliai yra potencialūs mirties spąstai šunims, nes viduje temperatūra gali greitai pakilti ir karštą dieną siekti per 50 laipsnių. Karštomis dienomis geriausia augintinius palikti namuose. Jei jau būtina vežtis kartu, o vėliau kuriam laikui palikti automobilyje, būtinai atidarykite langus ir orlaides taip, kad keturkojai gautų gaivaus oro, tačiau negalėtų pabėgti.

Jei yra galimybė, palikite augintinius jų vežiojimui skirtuose narvuose ir plačiai atidarykite langus. Įpilkite vandens, patikrinkite automobilį kas 10 min. Visada išlieka tikimybė, kad augintinis automobilyje gali perkaisti, jei jis neramus, nepaklūsta komandoms, jo oda šilta ir sausa, jis karščiuoja, o širdies dažnis – spartus, tuomet jo kūno temperatūrą turėtumėte mažinti ant jo pildami ar purkšdami vandenį.

Linksmieji tirščiai

Kai vyras grįžta anksti namo, jis mąsto: "Ką čia paskaičius?", o kai vėlai, suka galvą: "Ką čia sukūrus?"

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS