Mėgstantiems aštrų maistą | Diena.lt

MĖGSTANTIEMS AŠTRŲ MAISTĄ

Valgydami aštrius patiekalus, žinokite naudą: jie žadina apetitą ir skatina maisto virškinimą, padeda pasišalinti nereikalingai drėgmei (limfai) ir skatina pūlinių išnykimą. Aštrus maistas – šaltas ir sausas. Jis padeda atsikratyti alpimo ir karštinės, kilusių dėl per didelio limfos kiekio, skiedžia kraują, o maitinančioms motinoms – pieną.

Tačiau valgydami aštrius patiekalus neužmirškite ir žalos: jie retina kraujagysles, mažina riebalų kiekį. Dėl aštraus maisto gali skaudėti šonus ir nugarą, rankas ar kojas, svaigti galva. Be to, jis džiovina burną ir pagreitina širdies plakimą, silpnina jėgas, blogina nuotaiką.

Prisiminkime sparnuotuosius

Petras, atsiuntęs inkilų nuotrauką, primena skaitytojams, kad laikas pagaminti ir į medžius įkelti medinius namelius paukšteliams.

Yra manančiųjų, kad geriausias metas inkilams kelti – ruduo. Mat per žiemą šviesios lentelės patamsėja, įgauna natūralią spalvą. Be to, inkiluose ir žiemą nakvoja paukščiai, kai kurie smulkieji miško žinduoliai – pelės ir miegapelės.

Negirdėtas moralas

Kartą pas liūtą atėjo šuo ir pakvietė jį kautis. Tačiau džiunglių karalius tik atlaidžiai pažvelgė į tą, kas metė iššūkį.

Šuo įsižeidęs piktai pareiškė:

– Jei tu nesikausi su manimi, papasakosiu saviškiams, kad liūtas bijo manęs!

Liūtas nusišypsojo:

– Keliauk sau. Geriau tegul mane pasmerks šunys už bailumą, nei liūtai niekins mane už tai, kad koviausi su šunimi!

Moralo esmė: niekada nesiteisinkite tiems, kurie vis bando išdėti jus į šuns dienas. Būkite orūs ir aušinkite burnas tik su oriais žmonėmis. Sutaupę nervus pailginsite savo gyvenimą.

Linksmieji tirščiai

Tai, jog medūzos išgyveno šimtus milijonų metų be smegenų, suteikia vilties daugeliui. Ir kam čia taikoma?

Česka (397 719; ruoškitės šventei: kovo 31-oji – Inkilų diena)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...,

Čia gumoras?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS