Miegosite it užmušti | Diena.lt

MIEGOSITE IT UŽMUŠTI

Jeigu sunkiai užmiegate ar prabundate nuo menkiausio krepštelėjimo, jums būtinai reikia vartoti medų.

Liaudies medicinoje nuo senų senovės medus laikomas geriausia migdomąja priemone. Jei kiekvieną vakarą valgydami suvartosite ir šaukštelį medaus, jūs greitai pajusite, kad, dėl kokios nors priežasties laiku neatsigulę, nenumaldomai norite miego.

Jei jums pasirodys, kad vieno šaukštuko kietam miegui per maža arba jeigu antroje dienos pusėje jus kas nors smarkiai išmušė iš vėžių, procedūrą galite pakartoti dar kartą.

Procentai, procentėliai

Meduje yra apie 19 proc. vandens ir 81 proc. sausų medžiagų. Daugiausia medus turi angliavandenių. Didžiausią angliavandenių dalį sudaro gliukozė, jos meduje yra apie 34 proc., ir fruktozė (apie 40 proc.). Meduje yra 1,5–5 proc. sacharozės, 5–10 proc. melitozės ir apie 20 proc. kitų sudėtingų cukrų.

Galite patys patikrinti

Dažnas nusipirkęs medaus abejoja – gerą nupirko ar ne. Jo vandeningumą namų sąlygomis galima patikrinti cheminiu pieštuku. Nuo didelio vandens kiekio jis tirpsta ir keičia spalvą, o jei vandens tik 20 proc., jis rašo kaip paprastas pieštukas, spalvos nekeičia. Tikrinant šiuo būdu reikia medaus imti ne nuo paviršiaus, o iš 3–5 mm gylio, ir pieštuką kišti tiesiai į medų. Kaip žinome, medus yra hidrofobiškas, pats traukia drėgmę, todėl imant nuo paviršiaus galima gauti neteisingą rezultatą. Pats pieštukas prieš tikrinimą turi būti visiškai sausas.

Medaus reakcija visuomet rūgšti, o medaus, kuriame įmaišyta cukraus, reakcija būna neutrali ar net šarminė. Tai galima patikrinti lakmuso popieriumi – nuo rūgščios reakcijos jis paraudonuos, nuo neutralios ar šarminės – pamėlynuos.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Romas

Dar tarybiniais laikais senelis pasakojo pie cheminį pieštuką.Problema tik tame, kad tarybiniais laikais jie buvo parduodami, o kur dabar tą cheminį pieštuką įsigyti ?

Cukrus

Bullshit

SUSIJUSIOS NAUJIENOS