Miniatiūrinis kaimas pelėms | Diena.lt

MINIATIŪRINIS KAIMAS PELĖMS

"Kokteilis" įsitikinęs, kad visi skaitytojai yra matę soduose pelių. Nemeluokime sau – pamatę šiuos graužikus tikrai nesusižavėdavome.

Britų fotografas Simonas Dellas sumąstė šiuos mažus gyvūnėlius parodyti iš kitos pusės. Pamatęs savo sode pelių šeimą, vyriškis jai pastatė visą miniatiūrinį kaimelį.

"Kartą sode fotografavau paukščius, – pasakojo anglas, – ir staiga atkreipiau dėmesį, kad kažkas juda ant žemės. Nukreipęs objektyvą į tą vietą, iš pradžių nustėrau, bet netrukus apsidžiaugiau pamatęs mažiuką peliuką. Jis stovėjo ant dviejų kojyčių, lyg surikata, neseniai nupjautoje žolėje."

Anot S.Dello, jis iš karto suprato, kad ilgauodegis taps tikra žvaigžde. Atnešė du žemės riešutus ir, padėjęs į tą vietą, ėmė laukti. Laikas neprailgo. Jau po kelių minučių peliukas vėl atsirado ir kibo į vaišes.

"Tą akimirką sumojau, kad noriu jam įrengti saugią vietą, kurioje galėtų slėptis ir maitintis", – atviravo fotografas.

Kaip tarė, taip padarė – įrengė jam namelį. S.Dellas peliuko buveinei rado kartono dėžutę, kurią iš visų pusių apdėjo šakelėmis, uždengė pūkais ir šiaudais. Gamtos mėgėjas ne kartą matė ant sodo tvoros tupinčias kates, tačiau buvo ramus, nes žinojo, jog peliukas savo namelyje yra saugus.

Vėliau šeimininkas tvorą apjuosė elektrine apsaugine juosta, kad katės nepatektų į sodą ir negalėtų nutverti peliuko. Negana to, graužikams saugoti anglas įsigijo terjerą, kuris nekreipė dėmesio į mažylį.

Po dviejų dienų S.Dellas pastebėjo, kad prie maisto peliukas atėjo ne vienas, o dviese.

"Kol stebėdavau ir maitindavau, prisirišau prie jų, – pasakojo vyras. – Tęsiau jų saugių namų statybą. Kadangi esu fotografas, norėjosi sukurti gražią aplinką, kad būtų puikios nuotraukos."

Vėliau pelių daugėjo, jų kaimelis plėtėsi, atsirado naujų pastatų, tapo kaimu.

GALERIJA

  • Miniatiūrinis kaimas pelėms
"Kokteilio" archyvo nuotr.
Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaip grazu ir kaip miela..

Juk kiekvienas gyvas padarelis nori gyventi. Koks grozis cia sukurtas naturaliai gamtoje,kaip pasakoje. Kokiu zmoniu yra geru ir protingu.Saunuolis ! Sekmes ir toliau....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS