Nenorintiems tarnauti – sankcijos | Diena.lt

NENORINTIEMS TARNAUTI – SANKCIJOS

Estai nusprendė auklėti tuos jaunuolius, kurie nori išsisukti iš privalomos karinės tarnybos.

Iš tų, kurie be rimtos priežasties nenori tarnauti valstybei, bus atimti vairuotojo pažymėjimai.

Negana to, Estijos parlamentas Gynybos ministerijai leis iš jaunuolių atimti ir kitus dokumentus – vandens transporto priemonių valdymo pažymėjimus, ginklų licencijas, bus suspenduoti medžiotojų ir žvejų bilietai.

Būsimiems kariams

O tie, kurie laukia, kad juos pakvies tarnauti, tikriausiai žino, kad pasaulio pavojingiausių ginklų dešimtuke – pistoletas "Walter" PP/PPK, kurį 1931 m. sukūrė vokiečiai savo policijai. Vėliau tai buvo vienas mėgstamiausių vokiečių ginklų Antrojo pasaulinio karo metais. Masinė jo gamyba tęsėsi iki 1945 m.

Po karo ginklas imtas naudoti plačiai visoje Europoje ir JAV. Jį pasirinko net garsusis agentas 007. Šis Džeimso Bondo sprendimas labai stipriai prisidėjo prie ginklo populiarumo tarp civilių. Filmas ginklą pavertė kultiniu ir jis tapo viena XX a. ikonų. "Walter" pistoletuose sudėta visa ginklų istorija, o dėl jo kompaktiškumo, patikimumo bei puikios saugumo sistemos jis tapo itin mėgiamas moterų. Visgi šiam ginklui dar labiau išpopuliarėti sutrukdė mažo kalibro kulkos, kurios ne visada gali sustabdyti priešininką.

Buvo laikai

Iki 1914 m. visi lėktuvų pilotai turėjo asmeninius revolverius. Ore prasilenkdami priešai apšaudydavo vienas kitą pavieniais šūviais arba stengdavosi pakilti virš priešo lėktuvo, kad galėtų ant jo numesti bombą.

Baisus skaičius

Kruviniausias mūšis pasaulio istorijoje – Stalingrado mūšis. Jis truko beveik 8 mėnesius, ir 1943 m. vasarį abi mūšio dalyvių pusės iš viso buvo praradusios 2,63 mln. žmonių.

Tai bent "šoviniai"

300 m. pr. Kr. per Sicilijos mūšį kartaginiečių laivyno kariai privertė romėnus trauktis į juos šaudydami gyvomis gyvatėmis.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS