Net ausys linko veltui valgant | Diena.lt

NET AUSYS LINKO VELTUI VALGANT

Galima, pasirodo, prieiti liepto galą ne tik atliekant blogus darbus, bet ir valgant.

"Serijinis ėdikas galės susipažinti su kalėjimo meniu", – ironizuoja Suomijos žiniasklaidininkai straipsnio, kuriame aprašo savo šalies gudruolį-gurmaną, pavadinime.

Mėgėjas veltui pavalgyti restoranų patiekalus už grotų praleis penkis mėnesius. Tokį verdiktą Helsinkio teismas paskelbė piktybiniam piliečiui, kiekvienąkart skaniai pavalgius, tepusiam slides. Nuosprendis – galutinis ir neapskundžiamas.

Vyriškis, iš žiniasklaidininkų gavęs pravardę "serijinis ėdikas", o iš restoranų ir policijos – "gurmanas", metai po metų maitindavosi įvairiuose Suomijos miestuose. Pirmieji gudručio žygiai užfiksuoti dar 1990-aisiais.

Ratas užsidarė liepos mėnesį, kai maisto maniakas įsisuko Helsinkio centre esančius restoranus, kuriuose, be abejo, valgė nemokėdamas.

Reikalingas tinkamas "kuras"

Būtent maistas yra tas kuras, kuris organizmo ląsteles aprūpina energija. Jei maitinantis jums įprasta sukimšti picą ar karbonadą, nenuostabu, kad net ir pavalgę jaučiatės apsunkę ir pavargę, o ilgainiui pradedate justi kraujotakos sutrikimus, kamuoja viršsvoris ir kitos problemos.

Sveika gyvensena prasideda nuo fizinės veiklos ir sveikos mitybos. Keisti mitybą reikia nuo mažų, bet sveikatai naudingų pokyčių, žalingus produktus keičiant sveikais. Be pusryčių su vaisiais ar žaliu kokteiliu, derėtų pagalvoti ir apie dieną. Atsisakyti mėsos, virto ar kepto maisto sunku, todėl iš pradžių galima tiesiog padidinti daržovių kiekį. Prieš valgant pagrindinį patiekalą, pasiruoškite didelį indą įvairiausių daržovių ir lapinių augalų salotų ir tik po to, jei vis dar jausite alkį, pereikite prie kito patiekalo.

Linksmieji tirščiai

Suomijoje diagnozė "Priklausomybė nuo interneto" yra pakankama priežastis atleisti nuo karinės tarnybos.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Čėskai

Pabandykite salotų lapų prisivalgius patampyti metalus,plytas,ar šiaip fiziškai pasidarbuoti kokią savaitę kitą.

Zelemunčikas

Taip Suomijoje puoselėjami nacionaliniai talantai.Dabar šį genijų veltui 6 mėn. valgydins valstybė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS