Pagalba – per Ameriką | Diena.lt

PAGALBA – PER AMERIKĄ

Vienas toks pilietiškai aktyvus "Kokteilio" agentas, tegul bus misteris X., gatvėje pamatė nedidelę avariją. Metalinis brūkštelėjimas, regis, smulkmena, bet kaltininkas jau buvo susiruošęs sprukti iš įvykio vietos. Ponas X. suprato, kad reikia skubiai kviesti policiją, ir iš to susijaudinimo, pamiršęs, jog reikia spausti 112, surinko numerį 911. Tik vėliau teisybės ieškotojas susivokė, kad šis pagalbos numeris galioja Amerikoje. Bet kokia buvo nuostaba, kai vyras prisiskambino ir, tai svarbiausia, į Bendrosios pagalbos centrą Lietuvoje. Paskui dar ilgai ponas X. svarstė, ar tas skambutis į 911 tarnybą Lietuvoje pasiekė per Jungtines Valstijas, ar mūsiškiai tiesiog žinodami, kad pas mus šis numeris populiaresnis nei 112, jį priima kaip savą.

Skirtingas požiūris

Štirlicas ir Bilas Geitsas stebi, kaip naciai degina knygas. "Cenzūra", – galvoja Štirlicas. "Kova su piratavimu", – džiaugiasi B.Geitsas.

Profesinė deformacija

Du fizikai gurkšnoja alų. Gatvėje pro šalį praėjo įspūdinga moteris. Vienas kitam sako: "Matei, kokia vykusi molekulių sandara?"

Tikras atsargumas

Po geros narkozės dozės bebaigiąs užmigti pacientas klausia chirurgo: "Jūs maunatės pirštines, kad nepaliktumėte pirštų antspaudų?"

Nieko gera

– Kapitone, kapitone!

– Ko nori?

– Inkaras iškilo!

– Hmm, blogas ženklas.

Politologijos paskaita

Profesorius: "Kiek kartų jums reikia kartoti, Karlas Marksas ir Fridrichas Engelsas – tai ne vyras ir žmona, o keturi skirtingi žmonės."

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS