Pusryčiams renkatės košę? | Diena.lt

PUSRYČIAMS RENKATĖS KOŠĘ?

Net diskutuoti neverta: dažniausias klaipėdiečių pusryčių patiekalas – sumuštiniai. "Kokteilio" žiniomis, pamažu ant stalo vietos randa ir įvairios kruopos.

O kai skuba, uostamiesčio žmonės stveria patogiai supakuotus pieno produktus – glaistytus varškės sūrelius, grūdėtą varškę ar jogurtą.

Populiariausių sumuštinių receptai labai paprasti: batonas su sviestu ir kiaulienos kumpiu arba sumuštinių duona, sviestas ir fermentinis sūris.

Anot maisto specialistų, klaipėdiečiai dar galėtų lyg alternatyvą susitepti sumuštinių iš juodos duonos, sviesto, avokado ir sūdytos lašišos.

"Kokteilis" pastebėjo, kad po truputį ant pusryčių stalų daugėja ir košių – įvairių rūšių dribsnių, grikių kruopų. Populiarėja ir kai kurios kitos košės, nuo stalų nustumdamos sausus pusryčius, javinukus.

Maisto specialistai įsitikinę, kad maistingumo požiūriu košė yra labai vertingas maistas pusryčiams. Atidžiau skaičiuojantiems savo biudžetą košės – puikus būdas taupyti. Tad verta į savo pusryčių meniu košę įtraukti bene kiekvieną rytą, bent jau darbo dienomis. Tai bus naudinga ir sveikatai, ir kišenei. O savaitgaliais su šeimos nariais galima pasilepinti ir ne visada tokiais sveikais patiekalais – blynais, apkepu, šonine gardinta kiaušiniene ar ko tik dar norisi.

Tikriausiai pasipiktinsite: o kur kasrytinis omletas? Jis, pasirodo, nėra dažnas pusryčių patiekalas ant klaipėdiečių stalų, kaip įsivaizduojame. Sveikos mitybos specialistai beveik vieningi: pusryčiams geriau rinktis košę, o kiaušiniai geriau tinka vakarienei ar net pietums. Daugumai skaniau kepti kiaušiniai, tačiau tokiu atveju papildomai gauname nereikalingų sočiųjų riebalų.

Linksmieji tirščiai

Kiškis pusryčiams užsiplikė kakavos ir išėjo pirkti bandelės. Kai grįžo, kakavos nebebuvo.

Įsiutęs kiškis suriko:

– Kas išgėrė mano kakavą?

Tyla.

– Klausiu, kas išgėrė mano kakavą?

Atsistojo meška:

– Na, aš.

– Tai gal bandelės nori?

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS