Raukšlių neišvengsite | Diena.lt

RAUKŠLIŲ NEIŠVENGSITE

Odos senėjimas – tai reiškinys, kurio, kaip besistengtumėte, nepavyks išvengti. Galite jį tik atitolinti, o požymius sumažinti.

Procesą lemia tiek išoriniai (saulė, rūkymas, oro tarša, odos priežiūra), tiek vidiniai (genetika, odos tipas, mityba, hormoninė būklė, gretutiniai susirgimai) faktoriai. Tinkamai prižiūrėdami odą, subalansavę mitybą ir skirdami laiko kokybiškam poilsiui, galite tik kuriam laikui suvaldyti raukšlių vystymąsi.

Dermatovenerologai mėgsta kartoti: mūsų oda sensta nevienodai.

"Kokteilį" pasiekė vienos amerikiečių kompanijos tyrimo statistika, anot kurios, būsimi išvaizdos pokyčiai senatvėje baugina net 9 gražiosios lyties atstoves iš 10.

Didžiausią nerimą kelia raukšlės veide – tai nurodė 4 moterys iš 10. Labiausiai jų bijo merginos iki 25 m., tai yra tos, kurios dar nesusiduria su odos senėjimo požymiais. Elastingumą praradusi ir suglebusi kūno oda labiau nei raukšlės baugina penktadalį damų, o dėl žilstančių plaukų ir senatvinių odos dėmių labiausiai nuogąstauja po 14 proc. apklaustų moterų.

Labiausiai viršutinio mūsų sluoksnio senėjimą spartina saulė ir ultravioletinė spinduliuotė bei oro tarša arba oksidacinis stresas. Odą veikia ir rūkymas, netinkama mityba ir prasta jos priežiūra.

Jaunystės eliksyro ieškančioms moterims siūloma tiek kosmetikos produktų, kad jų visų išbandyti turbūt nepavyktų ir iki gyvenimo pabaigos.

Kone pagrindiniai komponentai, efektyviai saugantys, puoselėjantys odą ir neleidžiantys jai per greitai susenti – peptidai. Tai odos baltymai, sudaryti iš amino rūgščių, – pagrindinė odos ląstelių statybinė medžiaga.

Ne mažiau svarbus ir vitaminas B3, kitaip niacinamidas. Jis padeda kovoti su senėjimu, ramina odą, mažina spuogų atsiradimą, pigmentines dėmes. O štai resviratrolis – pats stipriausias žinomas antioksidantas, padeda kovoti su oksidaciniu stresu.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS