Šerkite paršą ciklais | Diena.lt

ŠERKITE PARŠĄ CIKLAIS

Didelio skaitytojų dėmesio sulaukė "Kokteilio" tema-klausimas "Ar jums lašiniai – skanėstas?", kur teigiama, kad, valgant saikingai, lašiniai, kuriuose gausu vitaminų ir naudingų medžiagų, yra naudingi organizmui.

Zelemunčikas prisipažino, kad jam seilė tįso skaitant apie šį mėsos produktą.

"Už "kūdą" lietuvišką pensiją tikrų lietuviškų lašinių, nei storų, nei su raumenukais, neįpirksi, – apgailestavo skaitytojas ir patarė kiaulių augintojams: – Penimą paršą mėnesį šerkite kvietiniais miltais su virtomis bulvėmis, mėnesį tik burokų lapais su trupučiu pieno ir kiaulpienių lapais. Kiek ciklų pakartosite, tiek sluoksnių raumenų lašiniuose turėsite. Išbandyta ir patikrinta."

Kategoriška nuomonė

"Nėra skanių trapių sukramtomų plona "skūra" lietuviškų lašinių – yra kažkoks daniškas tįsalas", – pareiškė Nera.

Gelbsti nuo Alzheimerio

Anot Nezabitausko, lašiniai su raumenų sluoksniu, jau ne lašiniai, o – šoninė.

"Lašiniuose raumenų nebūna. Beje, lašiniai, ne šoninė, – gera profilaktinė priemonė nuo Alzheimerio ligos", – pažymėjo vyriškis.

Lašiniai padėjo išgyventi

Verta prisiminti, kad kadaise Lietuvos žiniuonė ir žolininkė Eugenija Šimkūnaitė yra pasakiusi: "Lašiniuose yra visos medžiagos, reikalingos žmogaus organizmui, todėl juos valgyti – labai sveika."

Nuo savęs skaitytoja pridėjo: "Niekada lašinių nepersivalgysime. Užtenka gabalėlio, ir esi sotus. Misdami lašiniais, svogūnais ir rugine duona, partizanai bunkeriuose išsilaikė 10 metų. Verta susimąstyti, tema verta dėmesio, dėkui autoriui."

Dar apie šį gėrį

Mitybos specialistai sveikam žmogui rekomenduoja per dieną suvartoti iki 30 g lašinių. Pavyzdžiui, naudinga atsipjauti gabalėlį lašinių ir suvalgyti jį ryte. Tokiu būdu ne tik gausite jėgų, bet ir pagerinsite organizmo tonusą, mat lašiniuose yra daug vitaminų, karotino, arachidono rūgšties bei kitų organizmui svarbių medžiagų.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Zelemunčikas

Ari,esi pašlemėkas.Tas tavo kombikormas ir yra tai kuo kiaulės penims dabar.Todėl ir lašinių tik vaizdas,o skonis kaip ūkinio muilo.

Zelemunčikas

Kodėl niekas?Aš tikiu.Tereikėjo tinkamai,pagal lietuviškus receptus natūraluai pasūdyti,laikyti tinkamoje temperatūroje,tinkamai alksninėm malkom medinėje rūkykloje išrūkyti 2 oaras ir bebaigiant rūkyti kadagio šakelių dūmeliu pakvėpinti.O prie ruginūkės su rugine duona pati ta užkanda.

Aris

Truputį apsirikai. Grūdų tuo metu buvo, bet buvo sunku gauti taip vadinamos,,kombikormos"kurios gaudavai nusipirkti priklausomai nuo priduoto pieno kiekio į pieninę. Geriau buvo tiems kas dirbo fermose,melžėjoms, šėrimas,tie vistiek po truputį nukniaukdavo. Todėl nors ir buvo draudžiama penėdavo gyvulius duona kuri kainavo kapeikas. Dėl mėsos skonio komentarų turbūt nereikia. Būtent skonį ir gadina ne šėrimas,bet besaikis penėjimas kombinuotais pašarais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS