Užmirškite fotoaparatą | Diena.lt

UŽMIRŠKITE FOTOAPARATĄ

Kai keliaujate, fotoaparatais arba šiuolaikiškais išmaniaisiais telefonais fotografuojate viską: gražias gatves, namus ir net patiekalus lėkštėje, kol šie galiausiai atvėsta.

Vadinasi, jūs vaizdus įamžinate ne savo, o fotoaparato atmintyje. Dažnai to tikslas – užfiksuoti, turėti kelionę bent fotoaparate, kad jos vaizdais galėtumėte grožėtis vėliau (tik kažin ar tam atsiras laiko?) ar parodyti juos kitiems.

Rezultatas – atminties kortelė pilna, bet į jūsų pojūčius taip ir neįsirašė nei vaizdai, nei skoniai, nei kvapai. Nes juk per visą kelionę blaškėtės, visi potyriai nuolat buvo pertraukiami minčių apie fotografavimą ir paties fotografavimo.

Verta prisiminti, kad kelionė yra skirta ne materialiems įspūdžiams kaupti. Paeksperimentuokite: išgyvenkite bent vieną kelionę be fotoaparato. Pakeiskite patį aplinkos matymo, buvimo joje būdą, kai, užuot nuolat blaškęsi tarp akies ir "akies", tiesiog atsipalaiduosite ir stebėsite jus jaudinančius ar įdomius dalykus. Jūsų rankos bus laisvos, fotoaparato svorio nebeslegiami pečiai – lengvesni, nereikės vargti nuolat nuimant ir uždedant objektyvo dangtelį ar šiaip bijoti brangų daiktą pamesti, pripilti į jį smėlio ar vandens. Ir gal pamatysite giliau, jei žvilgsnis virs ilgu brūkšniu, o ne trumpais punktyrais, gal įsijungs, sustiprės kiti potyriai: lietimas, uoslė, skonis, klausa? Paradoksas, tačiau būtent per keliones itin vertinamas daiktas – fotoaparatas – dažnai tiesiog įsiterpia tarp jūsų ir kelionės bei atbukina pojūčius.

Tankiai apgyvendinta šalis

Kai nuvyksite į Bangladešą, žinokite: Bangladešas – šalis, kurios plotas beveik lygus Murmansko sričiai. Vis dėlto šioje šalyje gyvena 20 mln. žmonių daugiau nei Rusijoje.

Linksmieji tirščiai

"Amerikietiškus kalnelius" Amerikoje vadina "rusiškais kalneliais".

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nemokša

Draugeliui Internetą turi,gali sužinoti pats.

Draugelis

Tai kiek zmoniu gyvena Rusijoi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS