Žaidynių keistuolis ar narsuolis? | Diena.lt

ŽAIDYNIŲ KEISTUOLIS AR NARSUOLIS?

"Svarbu dalyvauti, o ne laimėti", – taip yra pasakęs olimpinių žaidynių atgaivintojas Pierre'as de Coubertinas.

Nuo 1908 m. ši frazė tapo sportininkų, kurie neturi vilčių užimti aukštų vietų, šūkiu.

Ir šiomis dienomis Pietų Korėjoje vykstančioje žiemos olimpiadoje yra dalyvių, kurie atmintinai iškalę tuos žodžius.

Vienas jų – Pita Taufatofua, į save atkreipęs dėmesį jau per žaidynių atidarymą. Savo šalies – Tongos vėliavą atletas, esant nulinei temperatūrai, nešė būdamas iki juosmens nuogas. Apie kokią aukštą vietą gali svajoti tekvondo kovotojas, panoręs varžytis 15 km slidinėjimo trasoje? Jis žaidynėms rengėsi riedslidėmis. P.Taufatofuai treniruotis padėjo "itin patyręs" slidininkas – 43-ejų verslininkas iš Meksikos Germanas Madrazo, į slides įsispyręs vos prieš metus.

Nieko keisto – Tongos atstovas Pjongčange finišą pasiekė 114-as, meksikietis – paskutinis. Užtat abu džiaugėsi it vaikai.

P.Taufatofuai tai buvo gerokai sėkmingesnės žaidynės nei Rio de Žaneiro vasaros olimpiada. Tongos atstovas joje dėmesio centre buvo vos dvi minutes, per kurias spėjo patirti triuškinamą pralaimėjimą.

P.Taufatofua nežada sustoti. Jis pareiškė, kad dalyvaus ir 2020-ųjų vasaros olimpiadoje. Tokijuje Tongos atletas savo šaliai atstovaus jau kaip plaukikas.

Gal kada nors ir apie P.Taufatofuą bus sukurtas filmas. Antai prieš daug metų ir dabar kino mėgėjus linksmina komedija "Gero vėjo", kuri buvo susukta pagal realius įvykius: keturi vaikinai iš Jamaikos, niekada gyvenime neregėję sniego, sumanė dalyvauti bobslėjaus varžybose.

GALERIJA

  • Prisipažino: P.Taufatofua atviravo, kad trasoje stengėsi išsilaikyti nenuvirtęs.
Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS