Žingsnis iki nelaimės | Diena.lt

ŽINGSNIS IKI NELAIMĖS

Tikriausiai du trečdaliai klaipėdiečių nežino tilto per antrą pagal dydį miesto upę – Smeltalę, esantį šalia Smiltelės ir Minijos gatvių sankryžos. Nieko nuostabaus, nes tiltas apaugęs menkaverčiais krūmais ir nuo gatvių nematyti.

Jis neplatus – tiltu gali eiti žmonės, važiuoti dviratininkai, motociklininkai, keturračiai ir lengvieji automobiliai, tačiau sunkiasvorei technikai lieptas – per siauras.

30–40 m ilgio tiltas yra populiarus, juo nuolat zuja klaipėdiečiai pirmyn, atgal – tvarkyti reikalų, į pasimatymą ar į darbą, taip pat grybauti ir žvejoti.

Tačiau juo einantys miestiečiai labai rizikuoja, nes tiltas – be turėklų ir tamsiu paros metu yra neapšviestas. Kad nukristum į Smeltalę, pakanka vieno neatsargaus žingsnio. O jei tądien kam nors būna sunku išlaikyti pusiausvyrą, tai gali ir pliūkštelėti į upę.

Daugiau apie upę

Smeltalės arba Smeltės upės ilgis – 23 km. Prasideda Šlapšilės apylinkėse, 4 km į vakarus nuo Gargždų.

Teka į pietvakarius. Iš pradžių prateka Lelius, kur į ją įsilieja Vėžių upelis, toliau – pietų kryptimi. Jakų vakariniame pakraštyje per upę driekiasi greitkelis Vilnius–Kaunas–Klaipėda. Ties Rimkais teka palei Rimkų kalną.

Piečiau Rimkų Smeltalė pasuka į vakarus, teka Laistų sodais, prateka tarp Laistų (lieka kairėje) ir Žardės piliakalnių, kerta Taikos prospektą, už kurio suka į šiaurę. Netoli žiočių yra mažųjų laivų prieplauka.

Pavyko sužinoti

Seniausias iki šiol išlikęs tiltas Paryžiuje – Naujasis tiltas (Pont Neuf).

Linksmieji tirščiai

Tarp Tatarstano Respublikoje esančio Urusu kaimo ir kaimynystėje Baškirijoje esančio Oktiabrskojės miesto atstumas yra tik 4 kilometrai, tačiau šių vietovių laiko skirtumas 2 valandos. Todėl tiltas per Iko upę (upė riba) juokais vadinamas ilgiausiu tiltu pasaulyje.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS