Lietuvos merginų krepšinio rinktinės kandidatės pradėjo stovyklą | Diena.lt

LIETUVOS MERGINŲ KREPŠINIO RINKTINĖS KANDIDATĖS PRADĖJO STOVYKLĄ

Šiandien Biržuose į pirmąją treniruočių stovyklą renkasi 2012 metų Lietuvos merginų jaunučių (iki 16 metų) rinktinės kandidatės. Liepos 12-22 dienomis ši ekipa kovos Europos B diviziono čempionate ir sieks kelialapio į A divizioną.

Į pirmąją treniruočių stovyklą pakviestos 23 krepšininkės: Dalia Belickaitė, Urtė Slavickaitė, Laura Juškaitė, Austėja Serbentaitė, Daugilė Šarauskaitė, Ieva Savickaitė, Ina Mylko, Laurita Markevičiūtė (visos — Vilniaus KM), Agnė Černeckytė, Milana Matiaš, Giedrė Lileikytė, Rūta Drungilaitė, Roberta Daraškevičiūtė (visos — V. Knašiaus KM), Ieva Jasponytė, Laura Razinskaitė, Dalia Jakubaitytė (visos — Panevėžio KKSC), Šarūnė Melinauskaitė, Jorūnė Sirputytė (abi — Kauno KM „Aisčiai“), Kamilė Berenytė (Marijampolės ŽSM), Akvilė Vitunskaitė (Alytaus sporto ir rekreacijos centras), Erika Kregždytė (Biržų SM), Laurita Jurčiūtė (Kėdainių SM) ir Raimonda Vaitkutė (Plungės SM).

Lietuvos rinktinės vyriausioji trenerė Ramunė Kumpienė džiaugiasi, kad rinktinės kandidačių atranką galėjo pradėti daug anksčiau.

„Metus žaidėme Rytų Europos mergaičių krepšinio lygoje, rengėme stovyklas, todėl į rinktinę pakvietėme tas merginas, kurios tikrai gali pretenduoti į komandą, — sakė R. Kumpienė. — Taip pat labai džiaugiuosi, kad galime rengti fizinio pasirengimo stovyklą. Ji yra labai svarbi 16-metėms. Vyresnės merginos jau žaidžia klubuose, yra rimčiau pasirengusios, o jauniausioms krepšininkėms sporto mokyklos ne visada gali užtikrinti pilnavertį pasirengimą.“

Biržuose 16-mečių rinktinės kandidatės stovyklaus iki gegužės 25 dienos. Vėliau komanda persikels į Palangą, dalyvaus turnyre Prancūzijoje, treniruosis Druskininkuose, išmėgins jėgas Baltijos taurės turnyre Estijoje ir užbaigs pasirengimo etapą Vilniuje.

Europos čempionato B diviziono čempionatas liepos 12-22 dienomis vyks Taline (Estija). Lietuvos rinktinė turnyro I etape kovos B grupėje su Danijos ir Izraelio ekipomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS