Per avarijas vis dažniau nukenčia motociklininkai ir senjorai | Diena.lt

PER AVARIJAS VIS DAŽNIAU NUKENČIA MOTOCIKLININKAI IR SENJORAI

  • 1

Avarijose vis dažniau nukenčia motociklininkai ir senjorai, todėl motociklininkus saugaus eismo ketinama mokyti per jų organizacijas, o senjorams išleisti saugaus eismo kelyje atmintinę.

Tai nutarta trečiadienį Lietuvos automobilių kelių direkcijoje vykusiame pasitarime, kuriame dalyvavo šios direkcijos, Susisiekimo ministerijos, Valstybinės kelių transporto inspekcijos ir Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovai.  

Pasitarime buvo aptarta avaringumo situacija Lietuvoje. Svarstyta, kokias priemones būtų galima vykdyti, kad avaringumo situacija pagerėtų, taip pat buvo diskutuojama apie žmonių sąmoningumą – dalis visuomenės vis dar neatsakingai elgiasi kelyje, kelia pavojų savo ir kitų gyvybėms.

Buvo atkreiptas dėmesys į padažnėjusius eismo įvykius, kuriuose nukenčia arba kuriuos sukelia motociklų vairuotojai. Šie vairuotojai patenka į padidintos rizikos eismo dalyvių, kurie neretai tampa eismo įvykių aukomis, grupę. Susitikime svarstyta galimybė įtraukti į saugaus eismo propagavimą įvairias motociklininkų organizacijas, kurios galėtų dar aktyviau propaguoti saugų motociklų eismą.

Vien trečiadienį avarijose Lietuvoje nukentėjo dešimt vairuotojų, iš jų du vairavo motociklus.

Dar viena grupė, kuri eismo įvykiuose nukenčia gana dažnai, yra senjorai. Susitikimo dalyviai tarėsi, kaip efektyvinti komunikaciją su šia eisme aktyviai dalyvaujančia grupe.

Kaip skelbia Lietuvos kelių policijos tarnyba, nutarta senjorams išleisti atmintinę, kurioje bus surašytos saugaus eismo taisyklės ir patarimai, kaip saugiai elgtis kelyje.

Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovai organizuoja daug socialinių akcijų ir reidų keliuose, visuomenė yra nuolat informuojama apie pažeidimus. Tačiau kelių policijos atstovai pabrėžė, kad esant sudėtingai situacijai visos prevencinės priemonės, siekiant užtikrinti saugumą keliuose, bus dar labiau aktyvinamos, ypač didelis dėmesys bus skiriamas neatsakingam vairavimui, greičio viršijimui, vairuotojų blaivumui tikrinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Manau

Laikykis eismo taisykliu,buk atidus ir autoivykiu nebus.O motociklistai nesilaiko taisykliu.Greitis,menevruoja tarp automobiliu ir negali ju matyti ir zinoti kaip jie pasielgs.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS