Kretingos rajone per gaisrą žuvo žmogus | Diena.lt

KRETINGOS RAJONE PER GAISRĄ ŽUVO ŽMOGUS

Kraupi naktis Kretingos rajone – degančiame name žuvo vyriškis, o dėl smarkiai apdegusios moters sveikatos kovoja medikai.

Pagalbos ėjo kilometrą

Nelaimė kilo Kretingos rajono Žalgirio seniūnijoje esančiame Rubulių kaime. Šiek tiek po vidurnakčio į vieno šio kaimo gyventojo duris pasibeldė šoko ištikta moteris. Moters buvo smarkiai apdegusi. Kaip jis sugebėjo iš gaisravietės pasiekti tolokai esančio kaimyno namus, lieka mįslė. Tačiau būsto šeimininkui kaimynė sušuko, kad dega namai. Kaimynas puolė kviesti ugniagesius.

Vyras įsisodino smarkokai nukentėjusią moteriškę į savo automobilį ir išrūko pasitikti ugniagesių. Kartu su jais į gaisravietę skubėjo ir medikų brigada. Ugnyje nukentėjusi moteris buvo perduota greitosios medicininės pagalbos ekipažui.

Į įvykio vietą atskubėję ugniagesiai išvydo, kad liepsnos baigia paglemžti namą.

„Stogas jau buvo įkritęs, įvirtusios ir sienos. Namas buvo medinis, vieno aukšto, dengtas šiferiu“, – apie nelaimę pasakojo Kretingos PGT viršininko pavaduotojas Vaidotas Parnarauskas.

Dėl ko kilo gaisras gyvenamajame name, dar nėra aišku. Namo ilgis 10 m, o plotis 6. Gyvenamasis namas per gaisrą sudegė visiška.

Tiesa, ugniagesiams pavyko išsaugoti šalia buvusį garažą su gyvenamosiomis patalpomis ir vasarinę virtuvę. Iš namo buvo išneštas dujų balionas.

Tik apie 1 val. 18 min. gaisravietėje ugniagesiai rado stipriai apdegusį vyriškos lyties lavoną.

Sudegino svetimą namą

Tikėtina, kad tai į ligoninę išvežtos moters vyras. Ugniagesiai nebuvo informuoti, kad name gali būti žmonių.

Tik po įvykio išaiškėjo, kad jau mirusios kaimo gyventojos namus supleškino Ručinskų šeima. Sandra ir Vytautas Ručinskai glaudėsi svetimoje troboje. Anapilin išėjusios senolės giminės leido šiai niekur nedirbančiai šeimynai įsikurti ir gyventi šiuose namuose.

Artimiausias kaimynas nuo vienkiemio yra įsikūręs už kilometro. Kaimo bendruomenė tikino, kad žuvusysis V.Ručinskas dirbdavo tik vasaros metu ir tai tik viešuosius darbus. Šeima vaikų neaugino, nelaikė ir gyvulių.

Plušėjo visą naktį

Vos užgesinus šį gaisrą, 4 val. 21 min. ugniagesiai gavo pranešimą, kad kilo dar vienas gaisras toje pačioje seniūnijoje. Šį kartą gaisras kilo Žutautų kaime. Mediniame ūkiniame pastate degė sukrauti daiktai – lentos, šienas, šiaudai, žoliapjovės, automobilis. Ir šį kartą gelbėtojams pavyko išgelbėti gyvenamąjį namą.

Į abu šiuos gaisrus teko skubėti ir Gargždų PGT vyrams. Jų autocisternoje telpa 26 kubai vandens, o kretingiškių automobilyje – vos 3 kubai. Gargždiškiams pirmadieni dar teko gesinti gaisrą, kilusį Dovilų seniūnijoje Kiškėnų kaime. Vieno aukšto su mansarda name degė palėpė.

GALERIJA

  • Kretingos rajone per gaisrą žuvo žmogus
  • Kretingos rajone per gaisrą žuvo žmogus
  • Kretingos rajone per gaisrą žuvo žmogus
  • Kretingos rajone per gaisrą žuvo žmogus
  • Kretingos rajone per gaisrą žuvo žmogus
  • Kretingos rajone per gaisrą žuvo žmogus
Kretingos PGT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS