Mergaitė galimai apsinuodijo smalkėmis nuo kitame aukšte degusios mikrobangės | Diena.lt

MERGAITĖ GALIMAI APSINUODIJO SMALKĖMIS NUO KITAME AUKŠTE DEGUSIOS MIKROBANGĖS

Trečiadienį, 07.53 val., ugniagesiams gelbėtojams teko skubėti į Kuršėnuose, Daugėlių gatvėje esantį daugiabutį. Į Bendrąjį pagalbos centrą  telefonu 112 pranešta, kad jaučiamas smalkių ir dūmų kvapas.   

Atvykę ugniagesiai atliko žvalgybą. Paaiškėjo, kad naktį antrajame  aukšte esančio buto virtuvėje buvo kilęs gaisras. Jo metu išdegė mikrobangų krosnelė,  apdegė spintelės, įtrūko langas, aprūko vieno kambario butas. Degimas galimai nuslopo pats.

Ugniagesiai atliko žvalgybą visuose  daugiabučio namo aukštuose ir laiptinėse. Iš vieno buto penktajame aukšte dėl galimo apsinuodijimo smalkėmis į gydymo įstaigą  buvo išvežta mažametė mergaitė.

Pasak Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiojo specialisto Mindaugo Žiogo,  tyrusio įvykio aplinkybes, paaiškėjo, kad į butą, kuriame buvo kilęs gaisras, pas sūnų naktį užsuko mama ir patalpas išvėdino, bet ugniagesių ji nekvietusi.  Laimei, bute miegojęs  jos sūnus neužtroško dūmuose.

„Nors degimas nuslopo, bet  jo metu susidariusios  smalkės ir dūmai per  ventiliacijos šachtą ar  pravertą langą galėjo patekti ir į penktajame aukšte esantį butą“, – sako M. Žiogas.

Ugniagesiai gelbėtojai primena, kad apsinuodijimo  smalkėmis galima išvengti, jei namuose bus  sumontuotas anglies monoksido detektorius. Išgirdę smalkių detektoriaus pavojaus signalą, niekada nemanykite, kad jis ėmė veikti per klaidą. Nedelsdami  išeikite iš pastato, net jeigu neturite  jokių apsinuodijimo smalkėmis požymių ir skambinkite skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS