Per parą gaisruose žuvo 3 žmonės | Diena.lt

PER PARĄ GAISRUOSE ŽUVO 3 ŽMONĖS

Pastarąją parą per gaisrus Lietuvoje žuvo 3 žmonės.

Du žmonės žuvo Anykščių rajone, Kavarsko miestelyje. Apie 23 val. ketvirtadienį buvo pranešta, kad atvira liepsna dega gyvenamasis namas.

Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo įgriuvęs. Apmalšinę liepsnas ugniagesiai su kvėpavimo aparatais įėjo į vidų ir kambaryje rado smarkiai apdegusius dviejų vyrų kūnus. Vienas gulėjo lovoje, o kitas buvo šalia.

Pasak Anykščių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresniojo inspektoriaus Lauryno Gabrilavičiaus, gaisras tikriausiai kilo dėl neatsargaus rūkymo.

„Kambaryje smarkiai apdegė lova. Kaimynai teigia, kad name gyvenęs žmogus sunkiai vaikščiojo, niekur neišeidavo, rūkydavo namie. Pasak jų, pas jį rinkdavosi draugai, dažnai buvo girtaujama. Tikėtina, kad ką tik buvo išmokėtos pašalpos. Kadangi namas stovi miestelio pakraštyje, o artimiausias kaimynas – už 100 metrų, gaisras buvo per vėlai pastebėtas“, – sakė L. Gabrilavičius.

Gaisro metu sudegė namo stogas, išdegė vidus ir jame buvę namų apyvokos daiktai, apdegė sienos. 

Dar vieną auką ugnis tą patį vakarą pasiglemžė Šiauliuose, S. Nėries gatvėje.

Apie 21 val. ten liepsnojo apleistas sublokuotų sandėliukų pastatas.

Perkasant gaisravietėje rastas smarkiai apdegęs žmogaus kūnas. Gaisro metu sudegė pastatas ir šalia stovėjusi medinė pavėsinė. Nuo karščio suskilo šalia stovinčių svečių namų langai ir siena.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas skelbia, kad iš viso šiemet šalyje gaisruose žuvo 31 žmogus, daugiau nei trečdalis jų gyvybę prarado dėl neatsargaus rūkymo. 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS