Po gaisro Šiauliuose žuvus dviem vyrams ir pro balkoną iškritusiai merginai – žinia iš prokuratūros | Diena.lt

PO GAISRO ŠIAULIUOSE ŽUVUS DVIEM VYRAMS IR PRO BALKONĄ IŠKRITUSIAI MERGINAI – ŽINIA IŠ PROKURATŪROS

  • 2

Šiaulių apylinkės prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl praėjusių metų vasarą Šiaulių daugiabutyje kilusio gaisro, per kurį žuvo trys asmenys.

Nustatyta, kad vienas iš žuvusiųjų – buto šeimininkas – neatsargiais savo veiksmais sudarė sąlygas kilti gaisrui.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, toks sprendimas dėl tyrimo priimtas, nes pagal Baudžiamojo proceso kodeksą, ikiteisminis tyrimas turi būti nutrauktas mirus asmeniui, galimai padariusiam nusikalstamą veiką.

Anot prokuratūros, gaisras kilo dėl neatsargių šeimininko veiksmų, vyrui leidus gerti alkoholinius gėrimus savo bute ne tik suaugusiems, bet ir nepilnamečiams. Asmuo nesilaikė elementarių saugumo reikalavimų rūkant, neuždraudė to daryti kitiems šalia lengvai užsidegančių daiktų, paliko neblaivią nepilnametę užrakintame bute ir pats toliau vartojo alkoholinius gėrimus.

Nelaimė Šiauliuose įvyko pernai liepos 3 dieną viename Aido gatvėje esančių daugiabučių.

Atvykę į įvykio vietą ugniagesiai gelbėtojai rado devintame namo aukšte degantį butą ir pastebėjo į šio buto balkono rėmą įsikibusią merginą. Ugniagesiai nespėjo išgelbėti nuo gaisro bandančios apsisaugoti nepilnametės – pastaroji neišsilaikė ir nukrito. Mergina buvo nuvežta į Respublikinę Šiaulių ligoninę, tačiau dėl patirtų sužalojimų jos gyvybė tą pačią dieną užgeso.

Tyrimo duomenimis, liepos 3-ąją minėta mergina ir dar du vyrai bute rūkė ir vartojo alkoholį. Manoma, kad buto šeimininkas, palikęs balkone gulėti neblaivią merginą ir užrakinęs buto duris, su kitu vyru alkoholį toliau vartojo išėję į namo laiptinę. Apie prasidėjusį gaisrą buto šeimininkas išgirdo tik iš kaimyno, atskubėjusio iš kito aukšto pranešti apie nelaimę. Šeimininkas atrakino buto duris ir bandė patekti į vidų.

Ugniagesiai gelbėtojai įvykio vietoje rado du žuvusius vyrus – buto šeimininką ir svečią. Tyrimo metu nustatyta, kad vyrai mirė nuo ūmaus apsinuodijimo anglies monoksidu.

Nustatyta, kad gaisro metu bute likusi nepilnametė neturėjo galimybės pasinaudoti balkone esančiais evakuacijos liukais. Viršuje kopėčių buvęs liukas neatsidarė, o apatinis buvo uždengtas grindų apdailos lentelėmis ir baldais.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, metu surinkti duomenys patvirtina, kad labiausiai tikėtina, jog gaisras galėjo kilti dėl neatsargaus elgesio rūkant.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O tai

kas ir kur ruke? Jum panele buvo balkone,o kavalieriai laiptineje! O gal tada "krosnis netvarkinga" buvo?

o boze

prokuratura perdave zinia zuvusiems

SUSIJUSIOS NAUJIENOS