Stiprus vėjas sekmadienį vertė medžius – ugniagesiai kviesti beveik 50 kartų | Diena.lt

STIPRUS VĖJAS SEKMADIENĮ VERTĖ MEDŽIUS – UGNIAGESIAI KVIESTI BEVEIK 50 KARTŲ

Praėjusią parą palijus ir pučiant stipriam vėjui ugniagesiai 44 kartus visoje Lietuvoje vyko šalinti senų medžių, jie užvirto ant važiuojamosios kelio dalies, elektros įrenginių ir kitų vietų.

Šeštadienio pavakarę buvo gautas pranešimas, kad Telšių rajone, Gadūnavo seniūnijoje, Džiuginėnų kaime iš elektros pastotės rūksta dūmai.

Atvykę ugniagesiai rado nuvirtusį medį, jo šakos lietėsi prie pastotės, rūko dūmai, matėsi aptirpę elektros laidai.

Kol atvyko ESO darbuotojai, elektros laidai sukibirkščiavo ir visiškai nutrūko. Atvykę ESO darbuotojai atjungė įtampą, o ugniagesiai nupjovė medį.

Vakare buvo gautas pranešimas, kad Mažeikių rajone, Reivyčių seniūnijoje, Reivyčių kaime, nuvirto medis ir laikosi ant elektros laidų.

ESO darbuotojai atjungė elektros srovę, o ugniagesiai medį supjaustė ir patraukė nuo laidų.

Tuo metu Biržuose, Kęstučio gatvėje, stovėjimo aikštelėje ant automobilio „VW Passat“ nuvirto medis.

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, dar vienas medis ant automobilio nuvirto Vilniuje, Šv. Brunono Bonifaco gatvėje. Buvo gautas pranešimas, kad ant gatvėje stovinčio lengvojo automobilio užvirto medis, vairuotojas negali išlipti.

Atvykę grandininiu pjūklu ir glaustinėmis kopėčiomis gelbėtojai medį pašalino nuo mašinos. Vairuotojas išlaipintas sveikas, sutvarkyta važiuojamoji kelio dalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS