Dėl mamos ir vaiko žūties Panevėžio rajone kalti abiturientai? | Diena.lt

DĖL MAMOS IR VAIKO ŽŪTIES PANEVĖŽIO RAJONE KALTI ABITURIENTAI?

Tragišką eismo nelaimę Panevėžio rajone, per kurią žuvo mama ir vaikas, sukėlė ant kelio nukritusi dekoracija.

Kaip skelbia Lietuvos kelių policijos tarnyba, ketvirtadienį 14.26 val. kelio Anykščiai–Troškūnai–Panevėžys 52 kilometre, nuo 18-mečio jaunuolio vairuojamo automobilio „BMW 316i“ stogo nukrito kartoninė dekoracija. Ji atsitrenkė į ta pačia kryptimi, nuo Velžio kaimo Panevėžio link, važiavusį automobilį „Land Rover Freelander“, kurį vairavo 19-metis jaunuolis.

Po smūgio dekoracija nukrito ant važiuojamosios dalies, o iš paskos važiavęs automobilis „Opel Meriva“, vairuojamas 26 metų moters, vengdamas užvažiavimo ant kliūties, įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su priešinga kryptimi važiavusiu sunkvežimiu DAF 95 XF su puspriekabe. Sunkvežimis važiavo nuo Velžio kaimo link Panevėžio.

Tragiško eismo įvykio metu žuvo automobilio „Opel Meriva“ 26 metų vairuotoja ir priekinėje keleivio sėdynėje, specialioje vaikiškoje kėdutėje sėdėjusi 6 metų mergaitė.

Dėl eismo įvykio policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Žiniasklaida skelbia, kad kartotinė dekoracija – ant mašinos vežta didelė kepurė. Ketvirtadienį daugelyje Lietuvos mokyklų vyko paskutinio skambučio šventė.

Kaip BNS sakė Panevėžio policijos Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus viršininkas Einis Kudžma, jeigu bus nustatyta, kad dekoracija buvo avarijos priežastis, automobilio vairuotojui teks atsakyti už sukeltą avariją.

„Įtarimai (pareiškiami), jeigu tai sąlygoja eismo įvykį. Tai reikia aiškintis, kiek tai lėmė. Vien nukritimas vienu atveju gali būti eismo įvykio priežastimi, o kitu – negali“, – sakė pareigūnas.

Jo teigimu, abiturientai eismo nelaimės metu buvo netoliese, jie matė, kas įvyko ir liko avarijos vietoje.

„Nemaloniai jautėsi, žmonės šoke. Vietoj to, kad važiuotų į mokyklą švęsti, turėjo važiuoti į policiją, rašyti paaiškinimus, pūsti į alkotesterį“, – pasakojo E.Kudžma.

Nukentėjusi moteris po avarijos be sąmonės buvo perduota medikams, o mergaitei mirtis konstatuota iš karto. Vėliau greitosios medicinos pagalbos automobilyje mirė ir vairuotoja.

Gairės: avarija, žuvo
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Jonaviete

Maciau savomis akimis kaip.abiturientai elgesi kely,nusispjauti buvo KET taisykles,uzkisinejo masinas,apsisukinejo per isstisines juostas,sustabde eisma vidury miesto??? (Kalbu apie Jonava) o jei tuo metu butu reikeje vykti greitajai,as gaisrininkui? Dabar taip iseina,jei abiturientui paskutinis skambutis tai jam viskas leidziama?? Baisu!!! Kuo toliau tuo baisiau,per daug laisves duodama tiems kam dar protas kaip vistos!!!

...

Ir vėl: kalti įstatymai (tos BEPROTĖS juos prastūmusios) suteikę vaikams TIK teises! Tokie vaikai neišsiugdo atsakomybės jausmo, o kai jau atsiranda naujos galimybės tai ima elgtis it nuo grandinės nutrūkę galvijai. Tai paskui ir skaitom: "vargšai vaikiukai, pareiškimus turėjo rašyt, nusispjaut kad per juos visa šeima žuvo"... ir čia net ne formalioji teisė, čia apie Moralę reikia kalbėt.

Kaunas valdo

Pati moteris kalta butu pravažiavus ta kepure ir nk blogo nebutu nutikę
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS