Už keturių vaikų nužudymą 20 metų kalėjusi moteris – nekalta? | Diena.lt

UŽ KETURIŲ VAIKŲ NUŽUDYMĄ 20 METŲ KALĖJUSI MOTERIS – NEKALTA?

  • 7

Australė Ketlin Folbig prieš devyniolika metų nuteista už savo keturių vaikų nužudymą. Ji australų akyse tapo viena žiauriausių serijinių žudikų. Moteris visada tvirtino, kad yra nekalta, pasakojama LNK reportaže.

Dabar teismo pripažinta jos kalte abejoja ir beveik 100 mokslininkų, įskaitant du Nobelio premijos laureatus. Jie teigia, kad vaikų mirtį galėjo remti natūralios priežastys.

„Klausimas susijęs su įrodymais, kad genetinė variacija, identifikuota Saros Folbig ir Lauros Folbig DNR mėginiuose, gali sukelti širdies aritmijas ir netikėtas mažų vaikų mirtis“, – teigė advokatė Sophie Callan.

Pasak ekspertų, minėtos mutacijos sukelia staigią mirtį dėl širdies sustojimo. Visi vaikai mirė per dešimties metų laikotarpį. Pirmasis moters vaikas mirė po devyniolikos dienų nuo gimimo. Antras – būdamas aštuonių mėnesių. Trečias – dešimties, ketvirtas iki neaiškios mirties išgyveno kiek daugiau nei pusantrų metų.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Policijos pareigūnai nustatė, kad kai vaikai mirdavo, motina visada būdavo namuose.

Prieš lemtingą verdiktą, teismo prisiekusieji rinkosi iš trijų tikėtinų vaikų mirčių versijų: kad vaikai mirė dėl natūralių priežasčių, dėl nenustatytų priežasčių arba dėl tyčinio motinos uždusinimo. Tąsyk prisiekusieji nusprendė, kad dėl vaikų mirties kalta motina. Bylą atnaujinus, 40-čiai metų nuteista 55-erių moteris gali prašytis į laisvę.

Tiesa, paleista ji gali būti tik lygtinai ir tik nuo 2028-ųjų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

kaunietis

kada baigsis LNK muilo transliacija?

"Nekalta" \\\\\.../////

pagimgė NET 4?___Hmmmmmmmmm...........Matyt dė to ir išteisino.

enzelmui

Tur but ilgai lauket kol kijevas numes i lenkija bomba ,padazyta rusu zenklais, kad duoti zenkla nato pulti rusija, tam net kijevas atjunge naftotieki "nedruzba", bes susprogdinto "nord stream" neuztenka. Kaip tokias dvesenas kaip "enzelmai" zeme nesioja? Gailai tas kijevo sprogmuo nepataike i enzelma.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS