Kupiškio rajono tarybos narys nuteistas už kyšininkavimą | Diena.lt

KUPIŠKIO RAJONO TARYBOS NARYS NUTEISTAS UŽ KYŠININKAVIMĄ

  • 1

Kupiškio rajono Puožo melioracijos statinių naudotojų asociacijos vadovas, Kupiškio rajono savivaldybės tarybos narys Zigmantas Aleksandravičius nuteistas už kyšininkavimą.

Kaip pirmadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), jis pripažintas kaltu paėmęs kyšį už asociacijos vykdytus viešuosius pirkimus. Z. Aleksandravičiui skirta 18,8 tūkst. eurų bauda, taip pat nuspręsta iš jo išieškoti 7,2 tūkst. eurų, atitinkančius jo gauto kyšio vertę.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko STT Panevėžio valdybos pareigūnai. Jie nustatė, kad Z. Aleksandravičius, būdamas asociacijos valdybos pirmininku bei viešųjų pirkimų komisijos pirmininku, dalyvavo organizuojant viešųjų pirkimų konkursą dėl melioracijos darbų atlikimo, jų vertė buvo daugiau kaip 300 tūkst. eurų.

Asociacijos skelbtą konkursą laimėjusi ir gavusi darbo bendrovė turėjo „atsidėkoti“ asociacijos vadovui ir jo šeimai paslaugomis: nemokamai paklojo trinkeles, iškasė du tvenkinius ir nusausino lauką. Kyšio vertė siekė per 7 tūkst. eurų.

Z. Aleksandravičius yra visuomeninio rinkimų komiteto „Kupiškio kraštą keiskime kartu“ atstovas Kupiškio rajono savivaldybės taryboje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ilythiiri

Atsipirko nuo savo klaidos(neatsargaus kyšininkavimo) ir toliau dirbs su viešaisiais pirkimais ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS